Rukomet

Handball Adriatic Association

Ivan Ambroš • utorak, 15.07.2008.
Handball Adriatic Association
Foto: Kristijan Komarica

Nakon izbora stručnih tijela, u Ljubljani su dogovoreni svi detalji i natjecanje može početi. Dan D je 6. rujna, a naši predstavnici u regionalnoj ligi za rukometašice pod imenom Handball Adriatic Association (HAA) bit će Podravka Vegeta i Lokomotiva...

U regionalnoj ligi još će igrati austrijski Hypo, slovenski Krim, makedonski Kometal, crnogorska Budućnost, srpski Radnički Petrol i srpska Naisa ili bosanskohercegovački Ljubuški.

Igrat će se 14 kola, a u prvom kolu Podravka Vegeta dočekuje srpsku Naisu, dok će Lokomotiva gostovati kod Hypa.

Jedina nepoznanica ostaje nastup Naise, koja još nije potvrdila sudjelovanje. U slučaju odustajanja uskočit će Ljubuški iz Bosne i Hercegovine.

HAA – najjača liga Europe

U svakom slučaju regionalna liga ima veliku priliku postati najjača liga Europe. Po snazi to je već i sad, jer tu su osmerostruki osvajač Lige prvakinja Hypo, dvostruki osvajač Lige prvakinja Krim i osvajači Lige prvakinja Kometal i Podravka Vegeta. Što se rezultata posljednjih godina tiče, Hypo je prošlogodišnji finalista elitnog natjecanja za rukometašice, Budućnost je 2006. osvojila trofej Kupa pobjednica kupova, Naisa je 2007. osvojila Challenge kup, a naša Podravka Vegeta je proteklih godina redovno igrala u završnicama Kupa pobjednica kupova i Kupa EHF-a.

Ukoliko sponzori prepoznaju priliku i kvalitetu ovog natjecanja, HAA bi uskoro trebala prerasti u najjaču europsku ligu za rukometašice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!