Tenis

"Hrvatska vrijedi Svjetske skupine"

Ivor Krapac • srijeda, 16.07.2008.
"Hrvatska vrijedi Svjetske skupine"
Foto: Ante Đorđević

Brazilac Marcos Daniel, ovotjedni gost umaškog Studena Croatia Opena, bit će jedan od aduta svoje reprezentacije za koji mjesec na gostovanju u Hrvatskoj u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa. Nakon poraza od Mische Zvereva u osmini finala singla u Umagu, Daniel je kazao kako zna da ih potkraj rujna čeka težak posao...

Hrvatska i Brazil će od 19. do 21. rujna u zadarskom Višnjiku tražiti prolazak u elitni razred Davis Cupa, a 30-godišnji Marcos Daniel, trenutno 79. tenisač svijeta, svjestan je tko je favorit u tom ogledu.

"Bit će to vrlo težak posao za nas, Hrvatska ima jako dobre igrače koji uvijek nastupaju i pobjeđuju na velikim turnirima, a posebno dobro poznajem Marija Ančića. Bit će posebno teško s obzirom da se igra u dvorani, ne igramo često u takvim uvjetima, a bit će i brza podloga koja odgovara domaćima", kaže iskusni Brazilac.

Uz Daniela, u singlu će teret nositi 20-godišnji Thomaz Bellucci, trenutno prvi brazilski reket i 72. na svijetu, dok će se u paru osloniti na uigranu kombinaciju Andrea Sa i Marcela Mela, 29., odnosno 32. na Entry ljestvici parova.

"Imamo jako dobar i uigran par, no kad su s druge strane tenisači kao Ančić i Ivo Karlović i kad se igra na brzoj podlozi, nikada nisi siguran. Radi se o reprezentaciji koja po kvaliteti vrijedi Svjetske skupine", dodao je Daniel koji je, kaže, zadovoljan smjerom u kojem se kreće brazilski tenis. Očito ima života i nakon povlačenja Guge Kuertena.

"Savez je počeo više ulagati u mlade, a organiziraju se i turniri, nešto slično onom što smo u Brazilu napravili u odbojci. Guga se teško ponavlja, ali vjerujem da ćemo u bližoj budućnosti ponovno imati igrače među prvih 50 ili 60 na svijetu", zaključio je drugi brazilski reket.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!