Košarka

Srbija prejaka na startu

Branimir Korać • petak, 18.07.2008.
Srbija prejaka na startu
Foto: Nikola Movrić

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija poražena je na startu Europskog prvenstva od vršnjakinja iz Srbije 76:62. U susretu prvog kola u slovačkoj Nitri Hrvatska je vodila 32 minute, ali onda su naše igračice ostale bez snage i koncentracije i upisale su poraz...

Favorizirana reprezentacija Srbije ipak je bila prejaka za Hrvatsku. Odličan ulazak u utakmicu omogućio je Hrvatskoj da najvećim dijelom susreta ima prednost, ali nisu naše igračice izdržale do kraja.

U prvoj četvrtini Hrvatskoj je sve polazilo za rukom dok protivnicama baš ništa. Naša reprezentacija nakon prvih deset minuta imala je prednost 23:11 uz šut iz igre 10/15 dok je Srbija iz igre šutirala katastrofalnih 3/19.

U drugih deset minuta situacija se počela mijenjati. Tek četiri minute trebale su Srbiji da dođe na svega tri poena zaostatka, no onda je Tomica Bačić povukla za održavanje prednosti i vodstvo na poluvremenu 39:34. Bačić je odigrala sjajnih 20 minuta, ubacila je 21 poen i bila potpuna enigma za protivnice koje su u tom razdoblju već imale 27 skokova.

Pet minuta trebalo je našim djevojkama da se ponovno odvoje i pobjegnu na 46:34 i prednost su čuvale sve do osam minuta prije kraja. Tada Srbija serijom 3:0 radi veliki preokret i odlazi na 62:55 i priči dolazi kraj. Do kraja susreta prednost je rasla, Hrvatska se pokušavala bezuspješno vratiti dalekometnim pokušajima i na kraju su djevojke iz Srbije odnijele pobjedu 76:62.

Tomica Bačić ubacila je 23 poena uz četiri skoka i četiri asistencije, Mia Čarapina dodala je 15 poena i sedam skokova. Kod Srbije Nevena Jovanović ubacila je 19 poena uz sedam skokova, a Sara Krnjić ubacila je 18 poena uz 13 skokova.

EP U18, Slovačka:
Hrvatska - Srbija 62:76.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaReprezentacija
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!