Automoto

Idemo po hat-trick

Goran Markuš • subota, 19.07.2008.
Idemo po hat-trick

Sljedećeg tjedna na red dolazi utrka na Chevroletovoj domaćoj stazi, Brands Hatch koja ujedno označava i početak druge WTCC polusezone…

Osim činjenice kako je riječ o njihovoj domaćoj stazi, za momčad Chevroleta Brands Hatch znači mnogo više. Naime, upravo ovdje je Alain Menu stigao do prve pobjede za svoju momčad 2006. godine da bi isti rezultat postigao i prošle sezone.

Kako je Alain i najlakši od svih ne čudi najava ganjanja treće uzastopne pobjede na Brands Hatchu. "Mnogo očekujem od ove utrke. Ne mogu sa sigurnošću reći da ću biti prvi, no podij je svakako najmanje što tražim. Što se tiče vremena svakako bih radije da je suho, no uzet ćemo što god nam se ponudi," sa osmijehom na licu izjavio je Menu.

Alain se kratko osvrnuo i na važnost kvalifikacija na Brands Hatchu: "Prošle godine sam startao sa polea i pobijedio. Da sam startao sa druge pozicije završio bi na drugom mjestu iz čega se može zaključiti koliko je važno što bolje odraditi kvalifikacije."

Kako će Rob Huff biti prisiljen startati sa nešto više kilograma i sam priznaje kako je vrlo teško očekivati neki vrhunski rezultat. "Prva utrka će ujedno biti i moja jubilarna 100. touring utrka stoga bi bio poseban užitak odnijeti pobjedu na stazi gdje sam stigao do svoje prve touring pobjede 2004. godine. Realno gledajući ovakav rasplet je teško očekivati zbog težine s kojom sam prisiljen nastupati. Bilo kako bilo siguran sam da će biti pravi užitak nastupati kod kuće ispred obitelji i brda navijača koji će se sjatiti na stazu stoga ću dati sve od sebe da izvučen najviše iz automobila."

I treći Chevroletov vozač, Nicola Larini jedva čeka start na Brands Hatchu: "Nakon odličnog rezultata u Estorilu vrlo sam motiviran prije starta na prvoj utrci druge polusezone. Iako ću sa 50kg biti najteži Lacetti ove godine, moj moto je nikad ne odustati pa ću se tako i ponašati. Što se vremena tiče draža bi mi bila mokra staza."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!