Automoto

Rossi u Yamahi do 2010.

Maja Giljanović • subota, 19.07.2008.
Rossi u Yamahi do 2010.
Foto: HB-Press-Agency

Sedmerostruki svjetski prvak Valentino Rossi produžio je ugovor s Yamahom na još dvije godine do 2010. ...

29-godišnjak je u Yamahu stigao 2004., osvojio je dva naslova svjetska prvaka, pobijedio na 32 MotoGP utrke, pole dohvatio 20 puta i trenutno je u ukupnom poretku na prvom mjestu s 16 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Danija Pedrose i 20 Caseyja Stonera na trećem mjestu.

Rossi je izjavio: "Poslije godina i godina u moto-sportu te na svu sreću brojnih trijumfa, trebalo je pronaći ekstra motiv za potpisati na još dvije godine. Momčad se neizmjerno trudi osigurati mi vrhunske uvjete, atmosfera je besprijekorna prepuna uzajamnog poštovanja i to su razlozi mog ostanaka. Bilo je, naime, kontakata sa strane, ali do 2010. ostajem njihov".

Il Dottore i izvršni direktor Japanaca Masao Furusawa potpisali su ugovor i obznanili ga javnosti ususret GP-ja u Laguna Seci na kojoj će Rossi tražiti svoju četvrtu povosezonsku pobjedu ili barem deveti podij sezone: "Valentino je ikona moto-sporta i ovom ćemo viješću, vjerujem, razgaliti milijune njegovih i Yamahinih navijača diljem svijeta".

Tehnički se direktor Lin Jarvis, pak, nadovezao: "Riješili smo pitanje postave za sljedeću sezonu i sada svu pozornost možemo usmjeriti na usavršavanje motora kako bi osigurali maksimum za dogodine".

Rossiju će i u 2008. partner biti Jorge Lorenzo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!