Automoto

Vrijedi li muke?

Maja Giljanović • subota, 19.07.2008.
Vrijedi li muke?
Foto: EPA

Trenutno drugoplasiranom u ukupnom poretku MotoGP-ja Daniju Pedrosi krajnje je upitan nastup na Velikoj nagradi SAD-a. Španjolac se još uvijek oporavlja od operacija početkom tjedna, a slobodni su treninzi u Laguna Seci nagnali čelnike Repsol Honde da preispitaju je li rizik teže povrede vrijedan mučenja i osvajanja eventualno boda ili dva...

22-godišnjak je na prvom treningu na GP SAD-a zauzeo posljednje 19. mjesto s gotovo tri i pol sekunde sporijim krugom od najbržeg još jednom Caseyja Stonera (15. je bio u drugom), ali s obzirom da je na nesretnom Sachsenringu prepustio prvo mjesto u ukupnom poretku Valentinu Rossiju očajnički želi nastupiti.

Menadžer Yamano pojašnjava: "Dani trpi jake bolove, ali svi znamo kakav je fighter. Trenutno smo na 50:50 da će nastupiti, a pravo da vam kažem osobno bih bio najsretniji da ovog tjedna odmori".

Pedrosa je, naime, u Njemačkoj prošlog vikenda izletio sa staze i unatoč prvim informacijama koje su govorile da se izvukao praktički bez ozljeda utvrđeni su mu lakši lomovi u lijevoj ruci i desnom gležnju, liječnici su ga u ponedjeljak u Barceloni pokrpali i uputio se preko Atlantika.

Iz SAD-a sam Pedrosa poručuje: "Boli strašno, a ne ide nam na ruku ni staza - duga je i puna zavoja. Gornji je dio tijela pod osobitim pritiskom pa me gležanj toliko ne brine, ali ruka me muči" - slomljena je Kataloncu koščica između kažiprsta i srednjeg prsta - te oslanjajući se na štake nastavlja: "Doista nisam pametan i čini mi se da ću odlučiti doslovce u pet za 12 nastupiti ili ne".

Pedrosi Rossi bježi 17 bodova, a s trima uzastopnim trijumfima Stoner mu se primakao na samo četiri zaostatka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!