Tenis

Ančiću i Čiliću težak ždrijeb u Torontu

Vedran Babić • subota, 19.07.2008.
Ančiću i Čiliću težak ždrijeb u Torontu
Foto: Sandro Donda

Na šestom turniru iz Masters serije ove sezone koji će od ponedjeljka s mečevima glavnog ždrijeba započeti u Torontu, Hrvatska će imati samo dva predstavnika, Marija Ančića i Marina Čilića. Ždrijeb ih baš i nije pomazio...

Splićanin se nalazi u trećoj četvrtini ždrijeba, a protivnik u prvom kolu mu je nepredvidljivi Kanađanin s pozivnicom, Frank Dancevic. Ančiću će ovo biti treći nastup na turniru, a najbolji rezultat ostvario je 2005., kada ga je u osmini finala zaustavio Greg Rusedski.

Dancevic je, pak, prošlogodišnji četvrtfinalist, pa će bez obzira na kvalitetu i formu Marija Ančića, ovo biti nezgodan ispit za našeg tenisača. Dvojac će se sastati po prvi puta u karijeri, a pobjednika očekuje treći nositelj i branitelj naslova, Novak Đoković. U tom dijelu ždrijeba od nositelja su još Murray (8.), Wawrinka (9.) i Verdasco (13.), a kao potencijalne mine za njih nameću se prije svega Marat Safin i Robin Soderling.

Naš drugi predstavnik u Torontu, Marin Čilić, svog protivnika u prvom kolu će dobiti iz kvalifikacija, a ukoliko ostvari pobjedu, čeka ga 12. nositelj Tommy Robredo ili još jedan domaći tenisač s pozivnicom, Frederic Niemeyer.

Mladom Međugorcu ovo će biti prvi nastup u Torontu, a eventualnim dvjema pobjedama, koje se ne čine tako nerealnima, osvojio bi 75 bodova, čime bi sasvim sigurno ostvario i najbolji plasman karijere. U tom slučaju, u trećem kolu protivnik bi mu trebao biti Andy Roddick, dok će u četvrtfinalu gotovo sigurno s te strane ždrijeba zaigrati i prvi tenisač svijeta, Roger Federer.

ATP Masters Series Toronto, 1. kolo: Mario Ančić (Hrvatska) - Dancevic (Kanada, WC), Marin Čilić (Hrvatska) - kvalifikant.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!