Nogomet

Pletikosi dva gola, Vukojeviću karton

Maja Giljanović • subota, 19.07.2008.
Pletikosi dva gola, Vukojeviću karton
Foto: Davor Sajko

Hrvatski reprezentativci Stipe Pletikosa i Ognjen Vukojević u današnjim su utakmicama Spartaka odnosno Dinama odigrali obojica po 90 minuta - nekadašnji je Hajdukovac osvojio bod, a Dinamovac sva tri...

Pletikosin je Spartak gostovao u gradskom derbiju protiv Lokomotive. Već nakon prvog poluvremena obrana na čelu s hrvatskim vratarem propustila je dvije lopte u svoju mrežu, strijelci za domaćine bili su Biljaletinov u 23. i Sičev u 42. minuti. Premda se činilo se kako će četvrtoplasirana momčad Rusije upisati i treći uzastopni poraz, nakon 5:1 kod kuće od CSKA u prošlom kolu te 3:1 od Tereka u gostima, u drugom su poluvremenu poravnali.

Prvo je nadu u osvajanje vrijednog boda u gostima kod šestoplasirane (s utakmicom manje) Lokomotivom vratio u 72. minuti Pavljučenko da bi konačnih 2:2 u sudačkoj nadoknadi postavio Baženov.

Tomislav Dujmović je, pak, u porazu svog Amkara u Sankt Petersburgu zaradio žuti karton (11.), a Zenit je slavio golovima Žirjanova u 30. i Timoščuka u 51. minuti te se nakon 11 odigranih utakmica uspeo na 10. mjesto.

S druge strane kijevski je Dinamo kod kuće osvojio sva tri boda protiv Marijupola golovima Mihaljika u 2. i 66. minuti, Ognjen Vukojević je odigrao cijeli susret i u 68. neopreznim startom zaslužio žuti karton.

Golom, pak, nekadašnjeg hajdukovca Mladena Bartulovića Krivbas je u Krivom Rogu s minimalnih 1:0 pobijedio Metalurg iz Zaporožja. Udaljava li se 21-godišnjak od eventualnog povratka u Split?

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!