Košarka

Bogati Europljani uzvraćaju udarac

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.07.2008.
Bogati Europljani uzvraćaju udarac
Foto: Nikola Movrić

Iznenađujuće je odjeknula vijest kako 25-godišnje krilo Atlanta Hawksa Josh Childress nije daleko od odlaska u Europu. Mogućnost da potpiše za Olympiakos čini se prilično velika. Jedan povratnik iz NBA lige već je potpisao veliki ugovor, a riječ je o Carlosu Delfinu...

Europa već neko vrijeme nije mjesto ispod časti za NBA igrače, a čini se da će od ovog ljeta sve više velikih imena mijenjati kontinent. Klubovi s velikim budžetima spremni s ponuditi ogromne ugovore, a takvu ponudu dobio je i krilni igrač Atlanta Hawksa Josh Childress.

Za Childressa je jako zainteresiran Olympiakos koji mu je spreman ponuditi nevjerojatnih 20 milijuna dolara za tri sezone. Amerikanac nije ostao imun na ovu ponudu i u nedjelju navečer zaputio se u Grčku gdje će se danas sastati s čelnicima grčkog velikana i obaviti prve razgovore.

Inače, u Atlanti su zainteresirani za produženje ugovora s Childressom, ali prioritet im je Josh Smith stoga je Childress još uvijek na čekanju. Čini se kako mu je strpljenje ipak pri kraju i nije daleko od toga da prihvati ponudu grčkog doprvaka koji mu u ugovoru nudi opciju povratka u NBA ligu nakon dvije sezone.

Ukoliko Olympiakos ne uspije dovesti Childressa, okrenut će se prema Slovencu Boštjanu Nachbaru i u svakom slučaju uoči nove sezone dovesti jedno NBA ime.

Da je Europa vrlo primamljiva svjedoči povratak u Europu argentinskog reprezentativca Carlosa Delfina. On je pak potpisao trogodišnji ugovor s ruskim Himkijem i za to će dobiti 13.5 milijuna dolara. Delfino je zadovoljan nakon potpisa ugovora ustvrdio kako mu je drago da dolazi u ambicioznu sredinu koja ima niz kvalitetnih igrača.

U nizu povratnika ovog ljeta je i Juan Carlos Navarro koji se vratio u Barcelonu i potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 20 milijuna dolara.

Obzirom da se konkurenti pojačavaju velikim imenima, bez obzira na širinu rostera, može se očekivati odgovor i ostalih europskih velikana koji imaju dovoljno velik budžet za dovođenje takvih igrača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!