Košarka

Rusima još dva NBA pojačanja

Branimir Korać • utorak, 22.07.2008.
Rusima još dva NBA pojačanja
Foto: Bruno Blumenschein

Još dvojica igrača s NBA iskustvom sele iz SAD-a u Europu. Obojica u Rusiju i to Boštjan Nachbar u Dynamo, a Jorge Garbajosa najvjerojatnije u Himki...

Ovoljetnom egzodusu igrača iz NBA lige u Europu pridružili su se Slovenac Boštjan Nachbar i Španjolac Jorge Garbajosa. Obojica odlaze put Rusije gdje će nositi dres moskovskog Dynama odnosno Himkija.

Nachbar je u NBA ligi proveo šest sezona, a prošle sezone u dresu New Jersey Netsa prosječno je ubacivao 9.8 poena. No tradeom u kojem je Richards Jefferson otišao u Milwaukee u zamjenu za Yi Jianliana i Bobbyja Simmonsa, uz potpisane Jarvisa Hayesa i Eduarda Najeru, Nachbar je odlučio otići tamo gdje će imati više prilike igrati, a zaradit će zanimljivu svotu. Moskovski Dynamo za tri sezone isplatit će mu 14.3 milijuna dolara.

Jorge Garbajosa još nije službeno član Himkija, ali je na najboljem putu da to postane. Nakon epizode u Toronto Raptorsima, zasitio se NBA lige i odlučio na povratak u Europu, a isprva se činilo kako će Unicaja biti novo odredište. No Unicaja i Garbajosa nisu uspjeli postići dogovor, u igru je ušao ruski Himki koji će po svemu sudeći nakon Carlosa Delfina dobiti još jedno veliko pojačanje. "Istina, kontaktiramo s Garbajosom, velikim igračem, ali ne volim o poslu govoriti dok sve nije definirano", potvrdio je direktor Himkija Viktor Bičkov.

Svoju NBA zvijezdu dobio je i hrvatski izbornik Jasmin Repeša kojeg nakon reprezentativnih obaveza u Rimu čeka Slovenac Primož Brezec.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!