Tenis

Čilić komplicirao, ali pobijedio

Vedran Babić • utorak, 22.07.2008.
Čilić komplicirao, ali pobijedio
Foto: Sandro Donda

U prvom kolu turnira iz Masters serije u Torontu, Marin Čilić je nakon jednog sata i 40 minuta igre svladao češkog kvalifikanta Lukaša Dlouhyja sa 6:3, 4:6, 6:3...

Iako smo očekivali znatno lakši posao za Marina Čilića, 213. tenisač svijeta pružio je više nego dostojan otpor. U prvom je setu naš predstavnik bolje iskoristio svoje šanse te je s jednim breakom prešao u vodstvo. Čilić je bio bolji i u drugom setu, ali je iskoristio samo dvije od devet prilika za obrat, dok je Dlouhy realizirao sve tri svoje prilike i tako odveo meč u odlučujući set.

Pri vodstvu Dlouhyja od 2:1 kiša prekida meč na otprilike sat vremena, a u nastavku dvoboja Čilić preuzima konce igre u svoje ruke i sasvim zasluženo okrunjuje bolju igru breakom u petom gemu. Do kraja meča Dlouhy je još jednom popustio na servisu u posljednjem gemu za konačnih 6:3.

Ovo je druga pobjeda mladog Međugorca sa zagrebačkom adresom u međusobnim dvobojima s Dlouhyjem nakon četvrtfinala Challengera u Casablanci na zemlji prošle godine. Tada je Čilić bio bolji u dva tie breaka.

Marinu je, inače, ovo prvi nastup na kanadskom Mastersu, a za prolaz u treće kolo igrat će protiv Španjolca Tommyja Robreda, 12. nositelja. Robredo je u prvom kolu izbacio domaćeg tenisača Frederica Niemeyera, a do ovog turnira upisao je samo dvije pobjede na tvrdim podlogama ove sezone naspram Čilićevih 11, stoga se imamo pravo nadati novoj velikoj pobjedi našeg tenisača. U tom slučaju, sve bi vodilo k meču protiv Andyja Roddicka...

ATP Masters Series Toronto, 1. kolo, 22. 7.: Marin Čilić (Hrvatska) - Lukaš Dlouhy (Češka, Q) 6:3, 4:6, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!