Rukomet

Džomba i Metličić u punom sjaju

Ivana Strahija • utorak, 22.07.2008.
Džomba i Metličić u punom sjaju
Foto: Axel Heimken

Prva prava proba za naše reprezentativce u pripremama za Peking odrađena je odlično, a naši su nad Poljacima slavili rezultatom 25:22.

Lino Červar Poljake je dočekao kao pravi poklon, jer je u potpunoj nestašici sparing partnera Hrvatska imala problema s uigravanjem taktičkih zamisli pred odlazak u Peking.

Dupkom puna dvorana u Crikvenici je pak potvrdila kako smo se zaželjeli rukometa. A očito su ga se zaželjeli i naši reprezentativci, posebno Mirza Džomba i Pero Metličić, koji su zbog ozljeda koljena jedno duže vrijeme bili out, i nakon operacija radili po posebnim trening programima.

Na sreću, obojica su i više nego dobro sanirala ozljede, a kako smo imali prilike vidjeti na parketu, problem nisu predstavljali ni opaki Poljaci, kojima je prijateljska utakmica očito imala prefiks "ne". I sam je kapetan Metličić kazao: "Presretan sam što sam se vratio. I Mirzi i meni su koljena u redu, moram reći da je krasno opet zaigrati u hrvatskom dresu. Poljaci su uistinu igrali pretvrdo, no očito im je to bio jedini način da nas pokušaju zaustaviti."

A o "prljavoj" igri Poljaka govori i podatak kako je u prvih 25 minuta susreta momčad u plavim dresovima imala čak deset minuta isključenja. "Sav sam izubijan i sve me boli", rekao je po susretu mladi Domagoj Duvnjak, koji je sa sedam pogodaka uvelike doprinijeo pobjedi Hrvatske. Kolateralna je žrtva bio i Ivano Balić, kojem je, kako neslužbeno saznajemo, napukao i zub.

Susret su naši započeli razmjerno loše, a 3-2-1 obrana, bez tranzicija u napadu, nije izgledala baš najbolje, jer su nam Poljaci prolazili kroz krila kao da su od maslaca. Tako su stigli i do 4:1, kad je našima konačno zazvonilo za pokret. Pogocima Ćupića, Vukića i Džombe prešli smo u vodstvo na 5:4, do kraja prvog dijela i 13:10.

U drugom dijelu utakmice Lacković je digao do 15:10, našeg najvećeg vodstva, no tada i ponajbolji rukometni trener svijeta Bogdan Wenta počinje s izmjenama, pa Poljaci počinju igrati raznovrsnije.

Završnica je utakmice bila neizvjesna, u 49. je minuti bilo 19:18, ali je tada svu svoju raskoš pokazao Duvnjak, koji postavlja 24:21, a omiljeni Vori zaključuje susret na 25:22.

Naši će s Poljskom igrati i sutra, a obje su reprezentacije smještene i u istu grupu na olimpijskom rukometnom turniru.

Prijateljski pripremni susret: Hrvatska - Poljska 25:22 (13:10)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!