Košarka

Ricky Rubio najbolji mladi Europljanin

Branimir Korać • srijeda, 23.07.2008.
Ricky Rubio najbolji mladi Europljanin

Španjolski reprezentativac, 17-godišnja nadolazeća zvijezda, Ricky Rubio proglašen je najboljim mladim igračem Europe za prošlu sezonu...

Nikakvih iznenađenja nije bilo i svaki drugi izbor bio bi senzacija. Ricky Rubio u izboru Fibe proglašen je najboljim mladim košarkašem Europe za prošlu sezonu. To smo znali i bez Fibe, ali Rubiju sigurno puno znači dobiti ovakvo priznanje u izboru krovne košarkaške organizacije.

O Rubiju se sve zna, najmlađi španjolski reprezentativac na velikoj sceni se pojavio briljantnim nastupima za kadetsku reprezentaciju, a svima ostaje u sjećanju nastup iz finala Europsko prvenstva za kadete 2006. godine kada je u pobjedi nad Rusijom 110:106 ostvario nevjerojatan učinak od 51 poena, 24 skoka, 12 asistencija i sedam ukradenih lopti. Bio je prvi strijelac, skakač, asistent i "kradljivac" EP-a.

Već naredne sezone počeo je dobivati priliku u prvom sastavu Joventuta i kao 16-godišnjak u Euroligi je bilježio sjajne brojke da bi ove završene sezone već došao do prosjeka od 10.4 poena, 3.5 skoka, 4.5 dodavanja i 2.1 ukradene lopte po susretu. Ne treba napominjati kako je najmlađi španjolski košarkaš ikad koji će nastupiti na Olimpijskim igrama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!