Tenis

"Ostao sam fokusiran do kraja"

Ivor Krapac • četvrtak, 24.07.2008.
"Ostao sam fokusiran do kraja"
Foto: Kristijan Komarica

Marin Čilić pamtit će osminu finala Masters Series turnira u Torontu po novoj velikoj pobjedi, njegovoj četvrtoj u karijeri nad igračem među prvih deset na svijetu...

Nakon što je u drugoj polovici prošle sezone dvaput bio jači od Nikolaja Davidenka, a početkom ove godine na Australian Openu iznenadio Fernanda Gonzaleza, 19-godišnji hrvatski tenisač sada se može pohvaliti i "skalpom" Andyja Roddicka, trenutno šestog na Entry listi. No, ne samo to - pobjeda mu je donijela prolazak u četvrtfinale nekog Masters Series turnira prvi put u karijeri.

Puno razloga za zadovoljstvo imao je Marin Čilić u Torontu u četvrtak navečer po hrvatskom vremenu. Andy Roddick je uvijek posebno jak na turnirima na sjevernoameričkom kontinentu, u Kanadi je prije šest godina bio finalist, a godinu potom otišao i do kraja, no ovog puta nije našao put do pobjede protiv 19-godišnjeg hrvatskog aduta. Marin je slavio u tri seta, sa 6:4, 4:6 i 6:4, a mogao je i brže, u dva, s obzirom da je imao set i break prednosti u drugom.

Vezane vijesti

"Počeo sam jako dobro, imao set i break, ali nakon toga sam malo izgubio koncentraciju. No, i on je počeo igrati bolje", kazao je Čilić pred novinarima nakon pobjede. Počeo je odlično, u nastavku usporio, no vratio se na vrijeme.

"Bilo je vjetrovito i vrlo teško servirati, ali uspio sam se podići u trećem setu, došao sam do breaka i nakon toga ostao fokusiran do kraja", dodao je Marin nakon osiguranog najvećeg uspjeha karijere na turnirima ovog ranga.

Roddicku je preostalo jedino priznati da je suparnik bio bolji. "Njegova agresivnost presudila je ovaj meč. Više je napadao mene nego ja njega", komentirao je prvi američki reket, jedan od rijetkih tenisača iz svjetskog vrha koji ovog ljeta neće na prekomorski "izlet", Olimpijske igre u Pekingu. Za razliku od, između ostalih, i Marina Čilića, Roddicku je US Open glavni cilj.

Amerikanac može usmjeriti misli prema nastavku ljeta u Sjevernoj Americi, a Marina u petak očekuje francuski izazov, četvrtfinalni susret sa Gillesom Simonom, koji je prošlog tjedna osvojio Indianapolis, dok je u Torontu u drugom kolu šokirao Rogera Federera.

23-godišnji Francuz je očito u odličnoj formi, a pored toga, ima i 2-0 protiv Čilića, uz prošlogodišnje pobjede u prvom kolu Wimbledona i osmini finala Umaga. No, svakoj seriji jednom dođe kraj, možda se dogodi već ovog tjedna u Kanadi...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!