Tenis

Karlo i Mario jedan na drugoga?

Ivor Krapac • subota, 26.07.2008.
Karlo i Mario jedan na drugoga?
Foto: Kristijan Komarica

Nema odmora za najbolje svjetske tenisače. Nakon ovotjednog Toronta, a uoči skorih OI u Pekingu, očekuje nas Masters Series turnir u Cincinnatiju, na kojem će zaigrati i tri hrvatska aduta. Ivo Karlović, kojeg nije bilo u Kanadi, bit će 16. nositelj, a u ždrijebu su i Mario Ančić i četvrtfinalist Toronta Marin Čilić...

Ivo Karlović i Mario Ančić mogli bi se naći na suprotnim stranama mreže na Masters Series turniru u Cincinnatiju. Hrvatski dvoboj dogodit će se ukoliko obojica preskoče startnu prepreku.

Karla u prvom kolu čeka ljevoruki Brazilac Thomaz Bellucci, 80. na svijetu, koji će u rujnu biti član gostujuće reprezentacije u Zadru u susretu s Hrvatskom u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa. Ančić će, pak, pokušati napraviti više nego ovog tjedna u Torontu, kada ga je u prvom kolu zaustavio Frank Dancevic, a da to ostvari, na startu turnira mora preko Argentinca Josea Acasusa (55.).

Hrvatski susret moguć je u drugom kolu, a ukoliko se dogodi, pobjednik bi kolo iza, u osmini finala, mogao na Rogera Federera. Prvi na svijetu tražit će iskupljenje za ovotjedno kanadsko razočaranje protiv Gillesa Simona, uz odmor na startu turnira i ogled s boljim iz dvoboja Robbyja Gineprija i kvalifikanta u drugom kolu.

Od vodećih nositelja, u gornjoj polovici ždrijeba su i Nikolaj Davidenko (4.), Andy Roddick (6.) i Andy Murray (8.).

Marin Čilić smješten je u donji dom kojeg, kao i u Torontu, predvode Rafael Nadal (2.) i Novak Đoković (3.). Marin će se u prvom kolu sresti s iskusnim Ekvadorcem Nicolasom Lapenttijem (74.), koji će idućeg mjeseca napuniti 32 godine, a ukoliko ga svlada, u drugom kolu naići će na petopostavljenog Davida Ferrera. Korak iza, u potencijalnoj osmini finala, Čilića bi mogao dočekati još jedan Španjolac, umaški pobjednik i deseti nositelj Fernando Verdasco.

Ako, pak, dotad prijeđe sve potencijalne prepreke koje mu ždrijeb postavlja na put, u četvrtfinalu je moguć Marinov susret s Rafaelom Nadalom. Drugi tenisač svijeta slobodan je u prvom kolu, a u drugom će dočekati boljeg iz dvoboja Francuza Florenta Serre i kvalifikanta. Novak Đoković također je slobodan na startu, dok će se u drugom kolu sresti s jačim iz ogleda Talijana Simonea Bolellija i kvalifikanta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!