Automoto

Odličan start na Brands Hatchu

Goran Markuš • nedjelja, 27.07.2008.
Odličan start na Brands Hatchu

Završile su i jedne od najzanimljivijih i najneizvjesnijih kvalifikacija ove sezone na kojima je Augusto Farfus nakon dominacije na slobodnim treninzima zauzeo pole sa samo dvije tisućinke bržim vremenom od odličnog Alaina Menua…

Kako odlično drugo startno mjesto Alaina Menua ne bi bilo jedini razlog za slavlje u Chevroletu pobrinuo se Rob Huff koji će sutrašnju utrku startati sa treće pozicije. Treći Chevroletov vozač, Nicola Larini uspio je postaviti sedmo najbrže vrijeme i u sutrašnjoj prvoj utrci će pokušati završiti na osmom mjestu što bi mu osiguralo start sa pole-a na drugoj utrci.

"Iako sam silno želio pole zaostatak od dvije tisućinke je zanemariv stoga nikako ne mogu biti nezadovoljan. Kako su Lacettiji vrlo brzi na ovoj, meni osobno vrlo dragoj stazi jedva čekam izazov koji me očekuje na sutrašnjim utrkama", poručio je drugoplasirani Menu.

Iako je očekivao puno lošiji rezultat Rob Huff se uspio plasirati na treću startnu poziciju: "Još sam uvijek iznenađen ovako dobrim rezultatom. Unatoč nekoliko odličnih promjena na automobilu prije samih kvalifikacija mislio sam da je 46 kg balasta previše."

"Što se tiče sutrašnjih planove mogu sasvim mirno poručiti da ih nema iz razloga što se za Brands Hatch ne isplate. To je utrka na kojoj ću pokušati što bolje startati i izbjegavati problema u Paddock Hillu. Ako uspijem u tom naumu rezultati će doći", izjavio je Huff.

"Uzmemo li u obzir za mene katastrofalne jutarnje treninge presretan sam rezultatom koji sam ostvario u kvalifikacijama. Moj cilj je poprilično jasan, čista vožnja u prvoj utrci na kojoj bi si osmim mjestom osigurao start sa polea u drugoj utrci na Brands Hatchu", poručio je treći član Chevroletove postave, Nicola Larini.

Brands Hatch, kvalifikacije:
1. A. Farfus (BMW 320si) – 1:32.794 min
2. A. Menu (Chevrolet Lacetti) - +0.002 sec
3. R. Huff (Chevrolet Lacetti) - +0.306 sec
4. A. Priaulx (BMW 320si) – +0.513 sec
5. J. Muller (BMW 320si) – +0.566 sec

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstaloWTCC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!