Nogomet

Pokušaj namještanja Slavenove utakmice?!

Tomislav Pacak • nedjelja, 27.07.2008.
Pokušaj namještanja Slavenove utakmice?!

Malteški mediji danas prenose informaciju kako je otkriven pokušaj namještanja jedne europske utakmice odigrane na Malti. Neki izvori govore kako se radi baš o dvoboju Slaven Belupa i Marsaxlokka koji su Koprivničanci dobili s 4:0...

Predsjednik Malteškog nogometnog saveza dr. Joe Mifsud, otkrio je na jučerašnjoj skupštini Saveza kako je jedan dvoboj pod okriljem Uefe odigran na Malti pokušao biti namješten.

Mifsud nije otkrio o kojoj se utakmici radi, a do sada su odigrana tri dvoboja na otoku - Hibs je izgubio od NK Gorice u Intertoto kupu, prvak Valleta izgubila je s ukupno 3:0 od Petržalke u pretkolu Lige prvaka, a Marsaxlokk je izgubio od Belupa s 4:0.

The Sunday Times neslužbeno tvrdi kako se radi upravo o utakmici Slaven Belupa.

Mifsud je oštro reagirao na ovakav pokušaj: "Puno je govora o tome kako je u malteškom nogometu nešto namješteno, no većina špekulacija pokaže se pogrešnima. Međutim, ne možemo pokrivati oči pred tim. Moramo biti oštriji i više se potruditi kako bi riješili malteški nogomet namještanja rezultata. Suce, trener i sve ostale u našem nogometu treba podsjetiti na njihovu odgovornost prema fair-playu."

Mifsud dalje tvrdi: "MFA (nogometni savez, op.a.) neće pokazati nikakvu milost prema bilo kome tko se pokaže kriv za korupciju. Spremni smo otići do kraja kako bi se protiv toga borili."

Mifsud, ujedno član Uefinog izvršnog odbora, vjeruje kako je najveći problem internet klađenje: "Šokiran sam kada je otkriveno da su strane individue pokušale utjecati na rezultat europske utakmice na Malti. Korupcija je tumor u nogometu i svjetski problem."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!