Nogomet

Pletikosa sačuvao prazan gol

Maja Giljanović • ponedjeljak, 28.07.2008.
Pletikosa sačuvao prazan gol
Foto: Davor Sajko

Nakon dva poraza i remija Spartak hrvatskog reprezentativca Stipe Pletikose žrtvu je našao u Luč Energiji nekadašnjeg mu trenera Zorana Vulića...

Prvu pobjedu od nastavka prvenstva nakon Eura, a teško su među ostalim nastradali na svom terenu od CSKA (5:1), Moskovljani su ubilježili protiv 14. momčadi u Rusiji - Luči nekadašnjeg trenera Hajduka Zorana Vulića te bivših hajdukovaca Darija Damjanovića, Danijela Vuškovića i Dragana Stojkića.

Spartak koji se nakon 15. kola uspeo na peto mjesto s pet bodova zaostatka za prvoplasiranim Rubinom - lider je, pak, bez golova remizirao s CSKA, slavio je kod kuće pogocima češkog reprezentativca Kovača (39.) u prvom odnosno Prudnjikova (66.) i Mozarta (89.) iz penala u drugom poluvremenu.

Drugoplasirani Amkar Tomislava Dujmovića je odigrao 0:0 s Tomom iz Tomska Hrvoja Vejića, Terek Marka Dinjara je s gostovanja kod Šinjika odnio bod u Grozni, a Zenit Ivice Križanca je u 88. minuti (Kombarov) poražen u Moskvi od trećeplasiranog Dinama. Pobjednici Kupa UEFA se muče - 11. su.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!