Nogomet

Izgubili što nisu smjeli

Mario Lešković • ponedjeljak, 28.07.2008.
Izgubili što nisu smjeli
Foto: Kristijan Komarica

Kako započeti analizu momčadi kada se izgubi utakmica koja se nije morala izgubiti? Da li je kriv sudac, sreća, protivnički vratar ili možda samo nepreciznost, dekoncetracija, manjak kvalitete, loš bioritam? A možda i sve navedeno. U svakom slučaju, bodovi su otputovali u Šibenik...

Zar je stvarno moguće imati šest čistih situacija za pogodak, da protivnik opali prema golu samo tri puta i odnese bodove? Kad igraju zaprešićki žuti, sve je moguće. Da bi moglo biti zanimljivo, vidjelo se već u prvoj minuti kada nakon uigrane akcije iz prekida, Sivonjić ostaje sam na 11 metara i mlakim udarcem dodaje loptu šibenskom junaku, Slavici. u 15. minuti još veća prigoda. Sada je Budimir sam na sedam metara i neometan doslovce pogađa Slavicu u nogu, koji ni kriv, ni dužan brani i ovaj udarac. Već je tada bilo jasno da je samo pitanje trenutka kada će gosti iskoristiti takve promašaje.

Ipak, nije im niti to trebalo u 31. minuti kada zahvaljujući Brašniću i tragičaru sinoćnje utakmice, Iftiću, gosti dolaze do vodstva. Pogodak je apsurdan jer je Brašnić bez potrebe istrčao na jednu bezopasnu loptu na 30 metara, što nije primjetio Iftić i "lobao" svog vratara koji se na kraju i sudario s njim. Lopta sama putuje u mrežu, a dva posljednja Interova igrača leže na podu. Bilo je i malo smiješno, ali nije se lijepo rugati tuđoj nesreći.

Naravno, bilo je još situacija gdje se vidjela neuigranost zaprešićke posljednje linije, a sasvim sigurno da je nedostajao iskusni Krznar koji će sasvim sigurno donijeti potrebnu količinu mirnoće u najvažniji dio momčadi.

Ako krenemo po linijama, teško ćemo doći do nekog igrača za kojeg možemo reći da je zadovoljio. Brašnić, koji je vraćen u klub da svojim iskustvom pomogne, imao je još nesigurnih intervencija. Kao i još neki, ni on nije imao svoj dan. Jančetić i Budimir nisu u 90 minuta nijednom probili svoju stranu i samim time zaslužni su za neiskorištenost domaćih napadača. Pecelj nije bio na razini na kakvu nas je navikao, a Iftić je imao i bolje odigranih utakmica. Tragičar susreta. Nikako nije mogao izaći na kraj s Božićem koji je bio najopasniji gostujući igrač.

U veznoj liniji, Kukec je bio bez inspiracije, neprepoznatljiv, bez prodora i s puno izgubljenih lopti. To je na kraju vidio i trener Bračun te ga povukao iz igre. Dojma smo, prekasno. Cavrić, da nije pucao kazneni udarac, ne bi ni znali da je nastupio. Jedini od veznjaka koji je nešto pokušavao je "vječni talent" Grgurović, te je svojim trudom i kvalitetnim loptama održavao vezni red na životu. Batarelu nije mjesto na lijevoj strani. Iako se puno trudi, jako se troši u obrambenim zadacima i onda nema snage za donijeti loptu do Dodika i Sivonjića.

Napadači su posebna priča. Nije da nisu pokušavali, ali nije išlo. Bilo je prigoda, čak i onih koje je teže promašiti, ali mreža se nije tresla. Ili bolje rečeno, tresla se, ali manje nego je trebalo da bi bodovi ostali u Zaprešiću. Izmjene koje je Bračun napravio da bi razbudio momčad, su se uklopile u sivilo.

Bez obzira na ove negativnosti, u momčadi Intera ipak ima potencijala. Još kad se vrati najbolji napadač, Gulić, kada se vrati Krznar, vjerujemo da će to biti jedna sasvim druga priča s sretnijim završetkom. Momčad je ovdje, samo još šepa realizacija i uigranost obrane. Sezona je duga i tek na početku, ali bodovi na domaćem terenu više se ne smiju gubiti. Prošla sezona je bila turbulentna po tom pitanju i nadamo se da su iz nje igrači ipak izvukli neke pouke. Na kraju, Šibenik je uputio tri udarca na vrata kroz cijelu utakmicu i postigao dva pogotka. Za onaj treći pogodak zaslužan je tragičar Iftić. Realizacija na visokom nivou, nema što.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!