Košarka

Europljanin Ukićeva konkurencija

Branimir Korać • utorak, 29.07.2008.
Europljanin Ukićeva konkurencija
Foto: Davor Sajko

Toronto Raptorsi nakon Roka Lenija Ukića, u idućoj sezoni imat će na rosteru još jednog novog razigravača i to također igrača koji je nastupao u Europi - Willieja Solomona...

Amerikanac Willie Solomon poznato je ime u europskoj košarci. Ovdje je proveo posljednjih šest godina i igrao u velikim klubovima i to ne sporedne uloge. Sada se vraća u SAD i NBA ligu gdje će nositi dres Toronto Raptorsa i biti konkurencija našem reprezentativcu Roku Leniju Ukiću u borbi za poziciju drugog razigravača iza Josea Manuela Calderona.

Solomon iza sebe već ima NBA iskustvo i to iz sezone 01/02 kada je nastupao za Memphis i bilježio 5.2 poena po susretu. Nakon te sezone zaputio se u Europu gdje je ostvario vrlo dobru karijeru. Nosio je dres Arisa, Hapoela iz Jeruzalema. Efes Pilsena, Maccabija te posljednje dvije sezone Fenerbahčea.

Osim zapažene klupske karijere u Europi, iza njega je i odlična sveučilišna karijera gdje je nastupao za sveučilište Clemson gdje je ostao upisan kao drugi tricaš u povijesti sveučilišta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!