Nogomet

"Cilj je gol u gostima"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • utorak, 29.07.2008.
"Cilj je gol u gostima"
Foto: Davor Sajko

Dinamo će bez Boška Balabana zaigrati protiv Domžala, obznanio je trener Branko Ivanković na posljednjoj press konferenciji uoči sutrašnjeg ogleda hrvatskog i slovenskog prvaka...

Trener Dinama nije još spreman otkriti sastav novinarima, očito Profesor želi i slovenskog kolegu malo držati "na iglama": "Sastav ne mogu reći jer imam još dvije dileme i to ću odlučiti nakon treninga u Sloveniji. Ne moramo baš sve odmah otkriti protivniku."

Jasno je, međutim, da će Dinamo zaigrati bez Boška Balabana, što će neki među Dinamovim navijačima prokomentirati kao dobru vijest: "Balaban je otpao u posljednji trenutak, ima ozljedu skočnog zgloba i ostaje na terapiji. Luis Ibanez je i dalje izvan kadra."

Hoće li zbog ozljede Balabana priliku dobiti zapostavljeni Šokota? "On vrijedno trenira i tek je početak prvenstva. Puno je utakmica do kraja godine i bit će još puno prilika, ali u Domžale ne ide. Vrlo brzo sve se može promijeniti i nitko si ne može dozvoliti da ne bude spreman u svakom trenutku."

Ivanković je prokomentirao uvrijeđenost Slovenaca što u Dinamu pričaju o trećem pretkolu: "Mi smo sportaši i jasno da razmišljamo samo o pobjedi i prolazu. Nije sporno da Domžale doživljavamo kao ozbiljnu momčad koja dugo igra zajedno. Osam igrača je dvije-tri godine zajedno, kompaktna su momčad. Ako mi nećemo biti na nivou kakvom trebamo biti - može biti nezgodno."

Domžale su nekoliko puta gledane: "Imali smo kratku analizu utakmice gdje smo vidjeli kako oni igraju. Gledali smo ih protiv Interblocka, Dudelangea, Primorja i Nafte."

Varaždinskom strategu ne smeta optimizam Slovenaca: "To je sportski i jasno da i oni očekuju da mi nismo na razini od prošle godine. Vjeruju da mogu proći, uostalom slovenski su klubovi postizali dobre rezultate i svaki trener i momčad ima pravo na optimizam."

Ponovila se priča o vremenu kao ključnom faktoru za uspjeh ovog Dinama: "Potrebno je vrijeme. Nama je Rijeka bila šesta utakmica i treba nam vrijeme da uđemo u top formu. Mikić, Badelj, Morales, Vrdoljak, Mandžukić - nisu igrali prošle godine i potrebno je vrijeme da se usklade. To je možda hendikep u odnosu na prošlu sezonu, no mi ćemo radom nadoknaditi gubitak Modrića, Vukojevića i Pokrivača, iako njih nije lako zamijeniti. Kada bi netko mogao zamijeniti Luku, onda bi vrijedio isto toliko."

Mnogi su skeptični prema Dinamovim ofenzivnim potencijalima: "Naš stil i način razmišljanja uvijek ostaje isti. Uz svu tu ofenzivu koju smo pokazali protiv Rijeke, mi smo igrali čvrsto i u obrani. Rijeka i Linfield su nam rijetko prijetili, udarac Škore također nije bila izrađena prilika. Protivnici su nam stvarali vrlo malo šansi i to je jako pozitivna stvar jer od tuda sve počinje."

Što bi trener izdvojio kod sutrašnjeg protivnika? "Dobra su i čvrsta, organizirana momčad koja je dugo zajedno i u Brezeču ima vođu. Žimko daje kvalitetu i čeka nas zahtjevna utakmica, ali ne bi njih posebno spominjao."

Forma Tomislava Butine nikoga nije oduševila na početku sezone, no Ivanković se ne slaže: "Zašto bi on bio problem? On nije imao prilike pokazivati svoju formu, imao je jedno problematično istrčavanje protiv Linfielda, a protiv Rijeke je odradio odlično i on je sigurno naš veliki, veliki oslonac, kako sutra tako i ubuduće. Djeluje vrlo sigurno i pouzdano te umiruje naše igrače, a morate znati da nije lako 90 minuta stajati i biti koncentriran. Njega je zadovoljstvo trenirati i u njemu smo dobili veliko pojačanje."

Bi li Ivankovića remi bez golova zadovoljio? "Ja sam uvijek zadovoljan kad pobijedimo. Dvije su utakmice, no mi uvijek idemo na maksimum. Nama je bitno zabiti gol u prvoj utakmici te tako stvoriti što je moguće bolje uvjete za uzvrat."

Eventualni navijački ispadi ne brinu Ivankovića: "Ne. To je stvar slovenskog osiguranja i siguran sam da će oni to napraviti na najbolji mogući način."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!