Tenis

Iskusni Lapentti nadigrao Čilića

Vedran Babić • utorak, 29.07.2008.
Iskusni Lapentti nadigrao Čilića
Foto: Sandro Donda

Hrvatski tenis u Cincinnatiju na jakom turniru iz Masters serije ostao je samo na Ivi Karloviću. Jučer je Mario Ančić odustao zbog bolesti, a danas je Marin Čilić u prvom kolu prilično iznenađujuće poražen od Ekvadorca Nicolasa Lapenttija sa 7:6 (5), 6:2...

Prošlotjedni domet Marina Čilića (četvrtfinale Toronta) dao je naslutiti da će mladi Međugorac jednako dobro nastaviti i nešto južnije u Cincinnatiju. Međutim, čini se kako su sjajne pobjede protiv Robreda i Roddicka, te iscrpljujući meč sa Simonom ipak uzeli svoj danak.

Marin je naletio na 31-godišnjeg Nicolasa Lapenttija, koji je ove sezone ostvario tek polufinale Coste do Sauipea i treće kolo Roland Garrosa, dok je na tvrdoj podlozi izbjegavao nastupe sve do prošlog tjedna, kada je u Torontu izgubio od Tursunova.

U Cincinnatiju je prilikom posljednjih pet posjeta upisao svih pet poraza u prvim kolima, a ukupan omjer pobjeda i poraza na ovom turniru mu je skromnih 2-7.

Ipak, svi ti statistički podaci bili su potpuno besmisleni jer je Lapentti, nekoć šesti tenisač svijeta (studeni 1999.), bolje iskoristio svoje šanse i sasvim zasluženo izborio pobjedu. Prvi set mu je pripao tek u trinaestoj igri sa 7:5, da bi u nastavku Čilić dvaput posrnuo na servisu za konačnih 6:2 nakon sata i 27 minuta igre.

Marin je ponovno imao nizak postotak prvog servisa (43 %), a iako je osvojio više poena protiv servisa, nije uspio realizirati dvije break lopte u drugome setu, za razliku od Lapenttija koji je u toj dionici meča dvije od tri lopte pretvorio u obrat.

Čiliću je ovo prvi poraz u prvom kolu nekog turnira još od Hamburga u svibnju. Tada je u dva seta bio bolji Rus Marat Safin.

Lapentti, trenutno 89. tenisač svijeta, u drugom će kolu igrati protiv petog nositelja Davida Ferrera iz Španjolske.

ATP Masters Series Cincinnati, 2.615.000 $, 1. kolo: Nicolas Lapentti (Ekvador) - Marin Čilić (Hrvatska) 7:6 (5), 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!