Automoto

Finale SP-a za Pavlica

Ivana Strahija • srijeda, 30.07.2008.
Finale SP-a za Pavlica

Najbooji hrvatski spidvejaš nedavno je izborio nastup u finalu Svjetskog juniorskog prvenstva, a polufinalna je trka održana na lijepom stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu.

Uz potporu nekoliko tisuća gledatelja Jurica Pavlic potvrdio je svoj talent i vještinu na zahtjevnoj utrci polufinala Svjetskog prvenstva za juniore. U pet je vožnji Jurica osvojio 15 bodova, odnosno imao je maksimalni učinak.

O Pavlicovoj konkurenciji najbolje govori renome suparnika, jer je u Donjem Kraljevcu vozio i Rus Emil Sajfutdinov, branitelj titule svjetskog prvaka, kao i Danac Nicolai Klindt, aktualni europski prvak.

No, ni jedan od te dvojice nije briljirao. Sajfutdinov je skupio svega 11 bodova i završio četvrti na ljestvici, dok je Klindt zbog velikih tehničkih problema s motorom uspio dobiti svega četiri boda, a kvalifikacija za SP mu je izmakla.

Pavlic je uz odličnih pet pobjeda postavio i novi rekord donjokraljevečke staze, najbrži krug sada iznosi 57.64 sekunde. Finale Svjetskog prvenstva zakazano je za 5. listopada u Pardubicama u Češkoj, na kojem će nastupiti osam najboljih iz Donjeg Kraljevca.

Polufinale SP-a juniora:
1. Jurica Pavlic, Croatia, 15
2. Patrick Hougaard, Denmark, 13
3. Matej Kus, Czech R., 12
4. Emil Sayfutdinov, Russia, 11
5. Andriy Karpov, Ukraine, 9
6. Adrian Gomolski, Poland, 8
7. Igor Kononov, Russia, 7+3
8. Filip Sitera, Czech R., 7+2
------------------------------------------
9. Martin Vaculik, Slovakia, 7+1 (rezerva)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!