Nogomet

"Nadamo se Ligi prvaka"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • četvrtak, 31.07.2008.
"Nadamo se Ligi prvaka"
Foto: Nikola Movrić

Nogometaši Dinama nasmiješenih su lica izlazili iz svlačionice nakon što su u prvom susretu drugog pretkola Lige prvaka slomili Domžale s uvjerljivih 3:0...

Mrežu Domžala načeo je sjajnim pogotkom Ivica Vrdoljak: "Najbitnije je da smo u prvoj utakmici ostvarili dobar rezultat. Ne primiti gol, pokušat zabiti, otvorilo nam se odmah, zabili smo tri gola. U drugom smo pokušali zadržati taj rezultat i to nam je uspjelo. Opalio sam loptu najbolje što sam mogao, sličan gol sam zabio i svom bivšem klubu Zagrebu."

Vrdoljak se slaže da do sada vezna linija nije odigrala briljantno, ali dosta razloga leži u činjenici kako su se i Linfield i Rijeka grčevito branili cijelu utakmicu: "Mogli smo do sada zabijati i više golova u dosadašnjim utakmicama. Rijeka je bila teška, s 10 igrača iza lopte, Linfield se isto puno branio, no teško je kada imate tako malo prostora. Danas smo imali visok postotak realizacije, mogli smo možda zabiti još koji gol no apsolutno sam zadovoljan ovim rezultatom. Ne bih htio komentirati situaciju s navijačima, nadam se da će sve doći na svoje."

Mirko Hrgović uklopio se u dobru igru Dinama, iako treba priznati da nije bio među najboljim pojedincima: "Odigrali smo po meni odličnu utakmicu, pristup je bio sjajan. Vidi se to i po rezultatu, vjerujem da smo sada osigurali to treće pretkolo, opravdali smo ulogu favorita."

Koliko na njegovu igru utječu dobacivanja s tribina? "Pripremio sam se na ovo s navijačima, to uopće ne slušam, treba mi još par utakmica da osjetim momčad i onda će to biti sve bolje i bolje. Dobro sam se spremio na dobacivanja navijača, tako da to nije bilo tako strašno."

Hrgović nema posebnih želja za treće pretkolo, a priznaje da još fizički nije na najvišoj razini: "Ne znam tko nam sve može doći, ali što lakše to bolje. Najteža mi je bila prva utakmica koju sam gledao protiv Linfielda, a nakon toga je sve lakše i lakše. Fizički nisam još ful spreman, ali danas sam bez problema odigrao 90 minuta. Najvažnije je da mi pobjeđujemo. Očekivao sam našu pobjedu, vjerojatno ne baš ovim rezultatom, ali hvala Bogu to se ostvarilo pa sada možemo bez velikog pritiska u narednih par utakmica."

Nada li se Hrgović Ligi prvaka? "Svi gajimo nadu za Ligu prvaka, to nam je svima želja i san i nadam se da će se ostvariti. Ekipa ima odličan potencijal i uz malo sreće u ždrijebu sigurno možemo do Lige prvaka."

Kao i većina nogometaša Dinama, Hrgović nije htio komentirati potez Modrih da ne pozdrave navijače nakon utakmice iz solidarnosti prema novom suigraču: "Ne bih komentirao potez igrača da ne pozdravimo navijače, ali od prvog dana suigrači su me odlično prihvatili i na tome im veliko hvala."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!