Nogomet

"Nama je najgore"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • četvrtak, 31.07.2008.
"Nama je najgore"
Foto: Nikola Movrić

Nakon uvjerljive i sigurne pobjede u 2. pretkolu gdje su Modri u Domžalama praktički osigurali prolaz dalje, ponovno se nije pričalo samo o nogometu...

Dosta toga se promijenilo u momčadi u odnosu na prošlu sezonu, no jedno nije - Mihael Mikić nastavlja pružati sjajne predstave iz prošle sezone: "Došli smo u Domžale po pobjedu i to smo i napravili. 3:0 je stvarno fenomenalan rezultat za uzvrat i mislim da smo već danas sve riješili. Nisu nam niti kvalitetom niti trkom mogli parirati i zato smo odnijeli laganu pobjedu. MOglo je biti i više, ali 3:0 je odličan rezultat za uzvrat i možemo biti zadovoljni." O "drugim" stvarima - nije htio pričati: "O navijačima ne bih razgovarao - imate trenera i kapetana, oni su ipak kompetentniji od mene."

Na vratima Modrih vrlo je siguran bio Tomislav Butina: "POkazali smo da smo puno bolja momčad i već danas napravili veliki korak ka trećem pretkolu. Mi smo već protiv Rijeke odigrali solidnu utakmicu te nam je ona dala potrebnu sigurnost. Siguran sam kako ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje i bolje."

Butina je bio zadovoljan svim suigračima: "Očekivali smo ovakvu utakmicu i znali smo da, ako spustimo loptu - nemaju šanse. Naša je obrana jako dobro reagirala na sve njihove pokušaje dugih lopti, vezni red nam je bio jako kvalitetan te smo imali napadače koji su trčali do besvijesti. Sve u svemu, danas nismo mogli puno vidjeti od Domžala jer im nismo dali igrati."

Iako još ostaje formalna potvrda prolaska u Maksimiru, već sada se može razmišljati o trećem pretkolu: "Uf... Ima stavarno jakih momčad: Barcelona, Liverpool, Arsenal, Juventus i slične - naravno da ne želim. Ima par momčadi koje bi mi mogli izbaciti, no stvarno dosta zavisi o ždrijebu. Dinamo dosada nije baš imao sreće u ždrijebu pa nam se možda ove godine posreći."

Onda je pred mikrofone okupljenih novinara stao kapetan Igor Bišćan te prvo prokomentirao utakmicu: "Praktično smo već danas osigurali prolaz dalje. Mi smo svjesni svoje kvalitete i svjesni smo da kada veći broj igrača odigra blizu svojeg maksimuma - možemo ostvariti dobar rezultat i svakome stvoriti probleme. Ja sam znao da je Sammir, kada je ovako raspoložen, neugodan za svakog protivnika; znali smo da će Mandžukić i Tadić svojom trkom i trudom zadavati puno problema Domžalama; mi imamo kvalitetu i imamo potencijala, no mi smo mlada ekipa koja će još uvijek imati oscilacija." Bišćan naglašava kako niti ova utakmica ne treba biti mjerilo: "Mislim kako niti ova nije ona utakmica po kojoj treba suditi jer je još rana faza sezone, a Domžale ipak nisu momčad koja bi nas stavila na veća iskušenja."

Naravno, kapetan je morao dati mišljenje o situaciji u kojoj se trenutno nalaze Dinamo i navijači: "Puno toga se dešava, a dosta toga nema veze s nama igračima ili općenito sa sportom. Morate znati kako smo mi igrači u najnezgodnijoj situaciji i što god da ja sad kažem - neće biti dobro i izazvat će kontroverzne reakcije pa je najpametnije ništa ne reći."

Ipak, morao je reći što misli: "Naravno da smo svi htjeli otići navijačima i pozdraviti ih. Svi bi mi htjeli imati dobar odnos s navijačima i o tome je uopće glupo razgovarati. Ja se nadam i vjerujem da će do toga ipak doći. Oni su danas opet pokazali kako su nam velika podrška i s pravom su na glasu kao ponajbolji navijači u Europi, ali kažem - kod nas se uvijek traže neki problemi i trzavice. Kažem, nama igračima sigurno ne odgovara biti u ratu s našim navijačima - to je katasfrofa."

Kapetan kaže kako nije bilo nikakve "klupske politike" po tome pitanju: "Nije da nismo smjeli, no morate razumjeti da smo mi ekipa; skupina mladih ljudi koji smo skupa i moramo brinuti jedni o drugima. Mi smo osjetili kako nije fer da se jednog ili par od nas proziva i vrijeđa. Svatko ima svoje mišljenje, no tko god igra u Dinamu i daje 100 posto, što ste i sami vidjeli kako uopće nije upitno - ne zaslužuje da ga se uzima na zub. Nisu to samo oni najvatreniji navijači i mi ovime želimo izraziti nezadovoljstvo i prema drugim tribinama koje konstantno vrijeđaju neke igrače i onda dolazimo do toga da je teško igrati u Maksimiru."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!