Rukomet

Kolo sreće se okreće

Antonija Pavlić • četvrtak, 31.07.2008.
Kolo sreće se okreće
Foto: Sebastian Govorčin

Klupko koje se ovih tjedana stezalo oko najboljeg svjetskog rukometaša, polako se raspliće. Barem tako tvrdi direktor Zagreb Croatia osiguranja, Bartol Kaleb...

Kada i najveći optimist više nije vjerovao u dolazak Ivana Balića u Zagreb CO, upravo se to - ostvarilo. Prema riječima Zagrebovog sportskog direktora čitava je stvar riješena i očekuje se samo Ivanov potpis na ugovor, kojim bi se riješila višemjesečna saga oko njegovog povratka u Hrvatsku.

Trakavica oko prelaska Ivana Balića u redove hrvatskog prvaka iz dana je u dan neumorno punila novinske stupce. Potrošeni su hektolitri tinte u razgovorima, intervjuima, obećanjima.. Sve što smo do sada slušali konačno bi se trebalo ostvariti. Srednji vanjski San Antonia i hrvatske reprezentacije, dugo se lomio: ostati u Portlandu ili se vratiti u Hrvatsku, u Zagreb.

Odluka, kako je više puta napomenuo nije bila samo u njegovim rukama. Djelovati je morala i organizacijska garnitura hrvatskog prvaka. Namaknuti 800 tisuća eura za najboljeg svjetskog rukometaša u hrvatskim prilikama nije lako, ali ako se uspije, onda je svakako i više nego vrijedno.

Publika će nakon OI, tako, napokon moći Ivana Balića gledati u glavnoj dvorani Doma sportova gdje će dirigirati Zagrebovim orkestrom koji će krenuti u nov pohod na rukometnu Ligu prvaka. Velika je stvar Balićev dolazak za hrvatski rukomet. Hoće li se publika vratiti na tribine, dolaziti u većem broju i na prvoligaške utakmice, kako bi na djelu vidjeli jednog od najboljih ikada u rukometnom svijetu, vrijeme će pokazati.

Ivano je trenutno na pripremama s reprezentacijom, a doskora bi trebao aterirati i u Kinu, točnije Peking, gdje će s Hrvatskom u trećem nastupu na rukometnom turniru Olimpijskih igara pokušati doći i do treće zlatne kolajne. Direktor Kaleb Sportskim je novostima potvrdio kako će perjanica hrvatskog rukometa prije polaska, u petak ili subotu i konačno potpisati ugovor sa Zagrebašima.

Podsjetimo, Balić je u nedavnom razgovoru za medije Zagrebu Croatiji osiguranje dao ultimatum do puta na Olimpijske igre, do kada bi trebali odlučiti (skupiti novac) hoće li Balića dovesti u hrvatsku prijestolnicu. Nakon mnogobrojnih izjava različitih sudionika ovog transfera, čini se da je trenutak napokon došao. Ivano Balić se nakon OI ne vraća u Španjolsku, nego Hrvatsku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!