Nogomet

Tvrtko Kale se ispričava navijačima

Tomislav Globan • četvrtak, 31.07.2008.

Tvrtko Kale, vratar izraelskog prvaka Beitara iz Jeruzalema, ispričao se navijačima svog kluba zbog velike pogreške koja je koštala njegovu momčad primljenog pogotka protiv Wisle u 2. pretkolu Lige prvaka...

Dvoboj Beitara i Wisle jedan je od najizjednačenijih i najzanimljivijih u 2. pretkolu Lige prvaka. U srijedu je prva utakmica odigrana na stadionu Teddy u Jeruzalemu, a Poljaci su poveli u 29. minuti nakon velike pogreške bivšeg vratara Hajduka i Zadra.

Kale je, naime, potpuno bespotrebno istrčao na jednu dugu loptu upućenu prema napadaču Wisle, pogrešno procijenio let lopte te dozvolio Brožeku da ga nadskoči i pospremi loptu u praznu mrežu.

"Sve je moja krivica i ispričavam se igračima i navijačima zbog pogreške koja, nadam se, na kraju neće biti presudna. Sretan sam što su me suigrači bodrili na poluvremenu i sretan sam što me Aviram Baruchyan spasio pogocima koje je postigao u nastavku", izjavio je nakon utakmice Tvrtko Kale.

Utakmica je kraju završila pobjedom Beitara od 2:1, zahvaljujući dvama golovima Avirama Baruchyana u 60. i 79. minuti. Međutim, gol u gostima mogao bi se na kraju pokazati kao prevaga na strani Poljaka.

Iako Kale u Izraelu uživa status zvijezde i ponajboljeg vratara lige, nije ovo prvi put da svojim propustima dovodi momčad u neugodnu poziciju. Lani je također u 2. pretkolu Lige prvaka na vrlo sličan način pogriješio protiv Kobenahvna i primio pogodak koji je na kraju Dance odveo dalje, a Beitaru donio oproštaj od Europe već početkom kolovoza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!