Nogomet

Rukavina debitirao u Ligi prvaka

Antonija Pavlić • četvrtak, 31.07.2008.
Rukavina debitirao u Ligi prvaka
Foto: Bruno Karadža

Hrvatski napadač i mladi reprezentativac Ante Rukavina, debitirao je za svoj klub u 2. pretkolu Lige prvaka. Panathinaikos je visokom 3:0 pobjedom nad gruzijskim prvakom riješio sve dvojbe oko putnika u 3. pretkolo gdje će nastupiti kao nositelj, a samim time i mogući suparnik zagrebačkog Dinama.

Grčki je prvak baš kao i Dinamo, već u prvoj utakmici apsolvirao svog protivnika, no za razliku od modrog sastava na domaćem terenu. Tako je sve dvojbe i moguća iznenađenja ostavio po strani te se sada okreće plesu kuglica u Nyonu (petak). Među potencijalnim suparnicima Anti Rukavini i društvu u sljedećem se kolu nalazi i zagrebački Dinamo, naravno ako u Zagrebu sve prođe prema planu i zamislima modrog stratega.

Debi u najelitnijem europskom natjecanju upisao je jučer i mladi reprezentativac, donedavni napadač Hajduka, Ante Rukavina. Doduše o njegovoj igri nećemo biti sposobni napisati ništa konkretno, tek ćemo ubilježiti nastup, točnije desetak minuta koje je proveo na terenu. U tih desetak minuta, možemo reći da se samo istrčao i osjetio slast nastupanja u Ligi prvaka, što s Hajdukom i Šibenikom zasigurno ne bi uspio ni u narednih nekoliko godina. Trener Ten Cate priliku mu je dao u 79. minuti, umjesto Evangelosa Mantziosa.

Najzaslužniji za visoku pobjedu grčkog sastava bio je dvostruki strijelac i asistent Dimitris Salpingidis koji je prvo u 17. minuti poslužio austrijskog reprezentativca hrvatskih korijena Andreasa Ivanschitza, da bi potom odlučio stvar uzeti u svoje ruke i riješiti utakmicu pogocima u 45. i 74. minuti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!