Rukomet

Balić i službeno igrač Zagreba CO

Antonija Pavlić • petak, 01.08.2008.
Balić i službeno igrač Zagreba CO
Foto: FaH

Ivano Balić, danas je u hotelu Panorama u Zagrebu konačno stavio autogram na četverogodišnju vjernost hrvatskom prvaku. San Antoniju će pripasti 700.000 eura dok će Balić po sezoni dobivati 200 tisuća.

Hotel Panorama u Zagrebu bio je danas poprištem predstavljanja novih akvizicija rukometnog kluba Zagreb CO. Svakako najzvučnije među imenima koje su danas po prvi put obukle bijeli dres ime je ponajboljeg svjetskog rukometaša Ivana Balića. Ivano će u narednim sezonama na dresu nositi broj 34, a ovim je pojačanjem Zagreb Croatia osiguranje i službeno objavio pohod na osvajanje Lige prvaka.

S postojećim kadrom među kojima se nalazi mnoštvo sadašnjih i bivših reprezentativaca i osvajača svjetskih i olimpijskih odličja (Vori, Džomba, Duvnjak, Jerković, Vukić, Horvat), te mladim perspektivnim izdancima hrvatske škole rukometa (Džono, Somić, Koloper, Kopljar, Bičanić) te iskusnim Bedekovićem, Lazarovom, Uvodićem i sada Balićem Zagreb CO realno gleda prema vrhu Europe.

Balić je nakon Olimpijskih igara 2004. na kojima je Hrvatska bez poraza, s maksimalnih osam pobjeda prošetala turnirom stilom Cezara (Veni, vidi , vici), preselio u španjolsku iz Metkovića, a u njemu je Portland San Antonio dobio najboljeg svjetskog rukometaša. Idila je trajala pune četiri godine, a nove Olimpijske igre, istina miljama daleko od Atene, donijele su i novi transfer za Ivana Balića. Više je puta napominjao i kumio čelnike Zagreba da ga dovedu, no zbog manjka novca prije samo nekoliko je dana bio izgledan jedino njegov ostanak u Portlandu.

Ideja o prelasku u Zagreb CO rodila se početkom ožujka i trebalo je punih pet mjeseci da se iz puke želje pretvori u gotovu stvar. "Prije pet mjeseci sam prvi put izrazio želju za dolaskom u Zagreb CO i od tada se ta stvar povlačila po novinama, bilo je dosta neizvjesnosti i pucanja u prazno. Sretan sam jer je sada napokon sve riješeno, San Antonio mi nije stvarao probleme, čak su mi izašli u susret te sam naročito sretan jer je sve riješeno prije puta u Peking.", rekao je Ivano.

Balić će na otvaranju OI nositi hrvatsku zastavu što je još jedna velika počast rukometašu koji je Hrvatsku vodio do zlatnih odličja na svjetskim prvenstvima i olimpijskim igrama. "Sve protivnike u Pekingu izvrsno poznajemo i respektiramo, fantastično smo pripremljeni i idemo po još jedno zlato. Jedini će problem možda predstavljati utakmice koje se igraju ujutro, no ne sumnjam da ćemo i to prebroditi. "

"Sretan sam što sve više naše rukometne ikone dovodimo kući, kako bi djeca mogla uživati i učiti od najboljih. Ovaj ambiciozni projekt vraćanja najboljih u domovinu počeo je lani s Igorom Vorijem i Mirzom Džombom, sada je vraćen i Ivano Balić, a sljedeće godine nam je primarni cilj vratiti i Petra Metličića. Jedino što moramo tek učiniti izgradnja je rukometnog doma. Kako ćemo našu djecu odgajati na livadi?", rekao je hrvatski izbornik i trener CO Zagreba Lino Červar. Uz Balića, Zagrebovim su se navijačima i okupljenim novinarima predstavila još tri pojačanja za novu sezonu. Tonči Valčić je pristigao iz španjolskog Ademar Leona, vratar Marin Šego došao je iz PIPO IPC-a, a pridružio im se i mladi Ognjen Backović.

Predstavljanju novih pojačanja nazočili su i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić koji je prema nekim informacijama nabavio jedan dio novca za otkup Balićevog ugovora (700 tisuća eura), te ministar financija Ivan Šuker. Priliku su iskoristili kako bi uz gradnju dvorane Arene za Svjetsko prvenstvo, najavili jesen za početak radova na Domu rukometa u Zagrebu.

Hrvatska će se reprezentacija 2. kolovoza (točnije sutra) vinuti put Pekinga, a prvi će susret odigrati s reprezentacijom Španjolske (10. kolovoza, nedjelja).

Paket24 Premijer liga, Liga A

1RK Zagreb 14509:374+13528
2Sesvete 14445:378+6723
3Varaždin 1930 14428:442-1415
4Gorica 14410:405+511
5Trogir 14369:387-1811
6Karlovac 14363:432-699
7Osijek 14370:434-648
8Moslavina 14379:421-427

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!