Nogomet

Modrić i Spursi bolji od Celtica

Marin Vuković • petak, 01.08.2008.
Modrić i Spursi bolji od Celtica
Foto: EPA

U prvom nastupu na Feyenoord Jubileum turniru u Rotterdamu nogometaši Tottenhama nastavili su s vrlo dobrim predsezonskim predstavama i upisali novu pobjedu, ovaj put protiv škotskog prvaka Celtica. U početnom sastavu ponovno je bilo mjesta i za Luku Modrića, koji niti ovaj put nije razočarao.

Nakon jednog poluvremena protiv Norwicha, a potom i 60 minuta protiv Leyton Orienta, trener Tottenhama Juande Ramos hrvatskog je reprezentativca Luku Modrića u srazu protiv Celtica ostavio na travnjaku 83 minute. Luka je odigrao solidno, uz dosta trke i pokretljivosti, pokrivao je veliku kvadraturu terena, ali uz premalo napadačkog učinka na kojeg smo navikli od bivšeg nogometaša Dinama.

Tottenham je tijekom cijele utakmice bio bolji suparnik od škotskog prvaka, koji osim puno trke nije pokazao gotovo ništa, završivši utakmicu bez prave prijetnje za vratara londonske momčadi. Nakon prvoklasne dosade koju su nam obje momčadi priuštile u početnih dvadesetak minuta, prvo pravo uzbuđenje na utakmici polučilo je i pogodak. Najveće zasluge za njega ipak ne pripadaju igračima Tottehama već Paulu Hartleyu, koji je izabrao potpuno krivi trenutak za vraćanje lopte svojem vrataru. Dodavanje je presjekao Darren Bent, zaobišao vratara Celtica i dodao još jedan pogodak svojoj fenomenalnoj predsezonskoj statistici.

Prije kraja prvog dijela bilježimo i prvi pravi Modrićev bljesak, primio je loptu na dvadesetak metara od gola Celtica i poslao savršenu asistenciju za Benta, koji u novoj situaciji jedan na jedan ipak ne uspijeva svladati Artura Boruca. Modrić se već na početku drugog poluvremena mogao upisati i među strijelce, ali se u srcu šesnaesterca spetljao i dao vremena Hartleyu da očisti opasnost.

Pitanje pobjednika riješeno je deset minuta prije kraja utakmice, i to pogotkom debitanta, 17 milijuna funti vrijednog Davida Bentleya, koji je iskoristio lošu reakciju Boruca i zakucao loptu u praznu mrežu nakon ubačaja Balea. Sljedeću utakmicu na turniru Spursi igraju u nedjelju u 17 sati i 45 minuta, kada će im protivnik biti Borussia Dortmund. S posebnim zanimanjem očekujemo sraz Luke Modrića s jedne te Roberta Kovača i Mladena Petrića s druge strane.

Rotterdam, Feyenoord Jubileum turnir:
Celtic - Tottenham 0:2.

Tottenham: Gomes, Zokora (od 83. Gunter), Dawson, Woodgate (od 46. Bale), Assou-Ekotto, Lennon (od 46. Bentley), Huddlestone (od 63. King), Jenas, Modrić (od 83. O'Hara), Berbatov, Bent.

Celtic: Boruc, Hinkel, McManus, Caldwell, Wilson ( od 63. Naylor), Hartley (od 74. Donatti), S Brown, Robson (od 57. Caddix), McGeady, McDonald, Vennegoor of Hesselink (od 63. Samaras).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!