Nogomet

"Sigurno prolazimo"

Antonija Pavlić • subota, 02.08.2008.
"Sigurno prolazimo"
Foto: Davor Sajko

Slegli su se pomalo dojmovi nakon izvlačenja parova 3. pretkola Lige prvaka. Zagrebački Dinamo priliku će za nastupe u skupinama elitnog europskog natjecanja tražiti protiv ukrajinskog Šahtara. Kapetan Dinamovog protivnika hrvatski je reprezentativac Darijo Srna koji se veseli dolasku u domovinu, makar to bio i Zagreb...

Šahtar je nakon izvlačenja parova bio sretan protivnikom u 3. pretkolu. Darijo Srna smatra kako bi neuspjeh bio ispasti protiv zagrebačkih trupa. "Bolja smo momčad i ako ispadnemo bit će to jedan veliki neuspjeh. Nisu nas lako prolazili ni puno teži protivnici. Imali su problema i velikani iz Liga petice, shodno tome mislim da smo veliki favoriti. No, Modri neće biti lak zalogaj, ne smijemo reći - lako ćemo", mišljenja je kapetan Šahtara i član hrvatske jedanaestorice, Splićanin Darijo Srna.

U najvećem Šahtarovom protivniku u ligi, ljutitom rivalu iz Kijeva, zaposlen je još jedan reprezentativac i donedavni član Dinama, Ognjen Vukojević. Bjelovarčanin ističe snagu Šahtara, a Dinamovu šansu vidi iz kontranapada. "Važno je postići pogodak u gostima. Dobro je što se uzvrat igra na Maksimiru. Dinamo svoju šansu mora tražiti u kontranapadima.", savjete je šakom i kapom dijelio bivši dinamovac.

"Ždrijeb je težak, mogli su proći daleko bolje. Šahtar je jedna od 15 najjačih momčadi u Europi. U ekipi imaju 15 reprezentativaca iz raznih zemalja, a kao šlag na tortu dolaze Brazilci koji svemu daju poseban štih. No i tu vidim Dinamovu šansu. Vrlo su neodgovorni, ne vraćaju se u obranu, a ni stoperi Čigrinski i Kučer nisu najbrži. Svim ću srcem navijati i biti uz bivše suigrače", rekao je Ogi za Večernji list.

"Žao mi je što ćemo morati iz natjecanja izbaciti hrvatski klub", optimističan je Srna i prije uzvrata s Domžalama. "Prije svega sam profesionalac no sretan sam što ću se vratiti u domovinu. Bolja smo ekipa i sretan sam zbog takvog ždrijeba.", mišljenja je Srna. "Znam da nam u Zagrebu neće biti lako. Atmosfera je paklena, a i Zagrepčani imaju odličnu momčad. Hajdukovac sam pa će mi to biti i motiv više, no transferi Eduarda, Ćorluke, Modrića, Vukojevića sugeriraju da su kroz godine stvorili respektabilnu momčad."

Šahtar je prema svemu sudeći već ubilježio pobjedu protiv modrog sastava što može biti i dvosjekli mač. Dinamo ima najveću priliku u posljednjih desetak godina, a budu li modri momci odigrali na najvećoj razini možemo očekivati i pokoji "bod". Realnost je ipak Kup Uefa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!