Nogomet

"Dinamo je ugledan europski klub"

Antonija Pavlić • subota, 02.08.2008.
"Dinamo je ugledan europski klub"

Trener Šahtara Mircea Lucescu nije propustio prokomentirati šanse Dinama i Šahtara za proboj u Ligu prvaka. Svima je jasno kako je zagrebački sastav totalni autsajder te da je izbor ukrajinskog prvaka tek nešto bolji od izbora Juventusa, Arsenala ili Barcelone. No, u Ukrajini se prema Zagrebu u jednom trenutku gleda s dosta respekta, a u drugom je pobjeda već uknjižena.

"Mogli smo izvući mnogo zahtjevnijeg protivnika, npr. Atletico Madrid. Neću reći da smo zadovoljni ždrijebom, ali nismo niti nezadovoljni. Spremni smo za svakog protivnika, ozbiljno ćemo se pripremiti i za Dinamo. Nema opuštanja.", jasan je bio Lucescu.

"Mnogi će reći da možemo biti zadovoljni jer nismo izvukli Atletico Madrid, no ja ne mislim tako. Dinamo je vrlo ugledan klub, uvjerljivo najbolji u državi i svake godine iznjedri nekoliko vrhunskih sportaša te ih prodaje u najveće europske klubove. Ove su se sezone pojačali s nekoliko inozemnih igrača te je sigurno da ćemo ih dobro proučiti i maksimalno se pripremiti", racionalan je Šahtarov izbornik za razliku od njegovih pulena koji već gledaju prema skupinama i novom ždrijebu.

Šahtar će prvi susret odigrati na svom terenu što mnogi vide kao najveću Dinamovu prednost. "Ne mislim da je to hendikep. Naravno, bolje je prvu utakmicu odraditi u gostima te kasnije doći na svoj teren jer se u tom slučaju ne riskira pred svojim navijačima. Mogu se igrati kontre, a u uzvratu se postavlja taktika onako kako momčadi najbolje odgovara", poučio je Lucescu Ivankovića. "No, što je tu je. Mi ćemo se i za taj prvi susret pripremiti maksimalno".

Iako se iz njegovih riječi može iščitati stanoviti respekt prema suparniku čini se da kao i njegovi igrači ipak ne vjeruje da Dinamo može iznenaditi. Tome u prilog ide i podatak da u Zagrebu neće sjediti na tribinama maksimirskog zdanja kada će Dinamo odraditi uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka protiv Domžala. "Mislim da neće biti potreban moj odlazak u Zagreb. Lako je moguće da Dinamo zbog velike rezultatske prednosti zaigra s rezervnom momčadi i tada ne bih imao pravi uvid u snagu momčadi", zaključio je na kraju Rumunj kojeg danas očekuje susret 3. kola ukrajinskog prvenstva s Iljičevcem iz Marijupola. Protiv Iljičevca će Lucescu pokušati popraviti sliku momčadi koja je u prva dva prvenstvena kola ubilježila poraz i neriješen rezultat.

Raspored utakmica nije još končano odlučen budući da se Ukrajinci nikako ne mogu dogovoriti. Sigurno je da će se prva utakmica igrati na Olimpijskom stadionu u Donjecku, 12. ili 13. kolovoza, dočim će se uzvrat na maksimirskom stadionu odraditi dva tjedna kasnije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!