Ostali sportovi

U Pekingu sve osim turista

Ivana Strahija • nedjelja, 03.08.2008.
U Pekingu sve osim turista
Foto: Sebastian Govorčin

Naši su rukometaši skoro pa najveća hrvatska uzdanica na nadolazećim Olimpijskim igrama. Odvažno su danas krenuli ka mjestu najvećeg natjecanja u životu svakog sportaša, obraniti dva zlata.

Olimpijska se medalja najviše cijeni i upravo su zbog toga rukometaši naša najtrofejnija reprezentacija. No, s takvom slavom nije nimalo lako živjeti, jer je iznimno teško iz natjecanja u natjecanje održavati vrhunsku kvalitetu igre, posebice kad se u obzir uzme "nehumani" tempo svjetskih i europskih smotri rukometaša, koje se izmjenjuju svake dvije godine, te masa europskih kupova, uz uvijek naporna nacionalna prvenstva.

14 za Peking

vratari: Alilović, Losert
lijevo krilo: Vukić
desna krila: Džomba, Horvat
pivoti: Vori, Sulić
lijevi vanjski: Lacković, Dominiković, T. Valčić, Vuković
srednji vanjski: Balić, Duvnjak
desni vanjski: Metličić

Ni ove nas godine nisu poštedjele ozljede, pa smo tako ostali bez mladog Ćupića, koji je upravo u posljednjoj velikoj akciji pokazao kako se na njega može računati. Za Peking su nam veliki aduti oporavljenici kapetan Metličić i Džomba, te svakako Balić, kojem je konačno riješena zavrzlama vezana uz prelazak u Zagreb. Tu su i uvijek spreman Vori te Dominiković. Iskusnim su rukometašima priključena su šestorica koji još nisu igrali na OI, vratar Alilović, Vukić, Horvat, Sulić, T. Valčić i Duvnjak.

Od prošlih igara u Ateni, u momčadi nema Kaleba, Zrnića, Šole, Goluže, Matoševića i Špoljarića, a Šprem je pozvan tek kao rezerva. Protivnici našima u grupi A su Brazil, Poljska, Francuska, Kina i Španjolska, dakle nema prošloolimpijskih srebrnih i brončanih Nijemaca i Rusa. Prvu utakmicu naši reprezentativci igraju 10. kolovoza, i to protiv Španjolaca. Ta će nam utakmica najbolje pokazati kako funkcionira nova igra Hrvatske.

No, koliko god Olimpijske igre bile velebno natjecanje, a Hrvati ponosni navijači, činjenica jest da za našu reprezentaciju najvažnije natjecanje generacije tek slijedi u siječnju, kad Hrvatska ugošćuje svjetsku rukometnu smotru. Već je dopredsjednik HRS-a Gobac najavio kako medalja s OI za naše nije od presudne važnosti, već je puno važnije stati na postolje u – Zagrebu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!