arhiva

Kod kuće je najbolje

Dario Dodić • nedjelja, 03.08.2008.

Ne znam kako je vama, ali ja se kod kuće osjećam najbolje. Ne volim putovati, a i kad putujem zaželim se doma već nakon tjedan dana. Ne bih rekao da se radi o prikrivenom Edipovom kompleksu, jednostavno je kod kuće najbolje...

Ako su imalo poput mene, dvostruki gosti (dva kola zaredom) u HNL-u sigurno su se zaželjeli doma. Nakon poraza od Varteksa Zagrebaši gostuju i u Rijeci. Zadrani nakon negostoljubivog Splita idu na jedno od najtežih gostovanja, ono kod Slavena.

Realno je za očekivati (barem ja to očekujem) da će se navedeni gosti u svoje gradove vratiti praznih džepova. Rijeku ne treba suditi po igri u Zagrebu, jer sigurno kod kuće protiv relativno slabog Zagreba neće igrati bunker. Slaven je kod kuće nesavladiva utvrda i za jače od Zadra, možda veliki dan vratara Ježine spasi dan gostima.

No dobro, krenimo s prognozama, nadam se da ću biti uspješan kao i prošlo kolo, kada sam samo promašio pobjedu Osijeka protiv Croatije (ali sam pogodio točan rezultat Dinama). Dobro, promašio sam i zbroj golova u Splitu, eto, priznajem.

Rijeka - Zagreb 1
Riječani nisu imali briljantno pripremno razdoblje, još uvijek se spominje ispadanje iz Intertota od Renove, iako nitko ne spominje činjenicu da Rijeka nije niti htjela igrati Intertoto. Novi trener malo je promijenio koncept igre ekipe s Kantride, djeluju bolje posloženi u obrani, a vjerujem da će i napad proraditi na Kantridi. Zagreb je rasprodao velik broj kvalitetnih igrača, ostatak se nije još u potpunosti uigrao i vjerujem da će Rijeka to znati kazniti. Iako, budite oprezni, Zagrebaši će se vrlo brzo uigrati i početi skupljati bodove, to su pokazali u određenim periodima igre protiv Varteksa.

Slaven Belupo - Zadar 1
Iako mi se igra Zadra sviđala prošle sezone, ne vjerujem da će do bodova u Koprivnici. Čitava moja momčad u Sportnet Manageru za ovo je kolo složena na temelju velikog povjerenja u domaćine. Nadam se da me neće razočarati. Malo statistike - Zadrani su samo jednom u Prvenstvu slavili u gostima kod Slavena, bilo je to krajem 2002. godine. Otada je Slaven ubilježio pet pobjeda, od kojih četiri s više od jednog gola razlike.

Osijek - Cibalia 1
Očekivao sam više od Osjećana u Velikoj, ali moguće je da sam jednostavno podcijenio Croatiju Sesvete. Ipak, kao Sportnet Manager očekujem odličan učinak Osječana kod kuće. Vjerujem da Osijek može slaviti i s dva gola razlike, ali prema statistici iz prošlosti ne bi bilo loše odigrati i da Cibalia daje gol, što bi bilo loše za mojeg vratara i kapetana Skendera, a bome i za moje braniče Smoju i Babića.

Šibenik - Croatia Sesvete X
Ne mogu reći da imam odlične informacije iza ovog picka ili da me prošlost natjerala da se odlučim na X. Jednostavno imam osjećaj da će Croatia Sesvete biti takva momčad - defanzivna, malo primljenih, još manje postignutih pogodaka. Šibenčani su odlična ekipa, ali nisam siguran da su pretjerano naučeni na razbijanje čvrstih obrana pa stoga tipujem na 0:0 ili 1:1.

Dinamo - Inter 1
Ovdje nemamo o čemu raspravljati. Dinamo kod kuće protiv momčadi koja je u blago rečeno kriznom stanju. Problemi s plaćama ne mogu se prikriti, Modri ne moraju razmišljati o Domžalama, očekujem uvjerljivu pobjedu Dinama.

Hajduk - Varteks 1
Varaždinci su uzeli sva tri boda kod kuće i zbog toga trebaju biti poprilično zadovoljno s obzirom na nedavne probleme u klubu. S druge strane, Hajdukovci su s dvije lagane pobjede osigurali prolaz protiv slabašne Birkirkare, napadači su, vjerujem, uštimani, a i povijest je na strani Hajduka - štoviše, 1.60 u Supersportu čini se kao poklon, a ogromnih 2.50 na pobjedu s hendikepom svakako treba isprobati.

Za kraj malo o Sportnet Manageru - napokon sam složio momčad! U prvom kolu igrali su mi igrači koje sam morao na silu staviti u momčad jer sam s programerom testirao Manager. Tako sam slučajnim klikanjem odabrao Sammira (dvije asistencije), Sivonjića (asistencija) i Dodika (gol). Što bi bilo da sam se stvarno i potrudio? Sada je sve proučeno, izabrao sam taktiku 4-3-3, sastavio momčad superzvijezda i još mi je ostalo 15.000 kuna budžeta. Za to ću si kupiti manekenku na jednu noć. Da ne duljim, evo ilustracije moje momčadi za drugo kolo.

Slika 1 od 2.

Naravno, moguće je da sam propustio neku ozljedu ili suspenziju, ali velike nade polažem u ovu momčad. Od idućeg tjedna kreirat ću i privatnu ligu u kojoj ćemo odmjeriti snage, a najbolji nakon jesenskog dijela Prvenstva osvojit će i neku nagradu, još nisam odlučio koju...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

arhivaPick na pojilu

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!