Nogomet

Tottenham uvjerljiv i bez Modrića

Marin Vuković • nedjelja, 03.08.2008.
Tottenham uvjerljiv i bez Modrića

Nakon pobjede nad Celticom u utakmici odigranoj u petak, u drugom nastupu na roterdamskom turniru Tottenham je više nego uvjerljivo svladao dortmundsku Borussiju. Očekivani hrvatski dvoboj ipak se nije dogodio, budući da je Luka Modrić utakmicu odgledao s klupe.

Tottenham je u drugom nastupu na turniru Feyenoord Jubileum upisao novu pobjedu, s visokih 3:0 stradala je Borussia Dortmund premda je trener Spursa Juande Ramos poprilično izmijenio momčad u odnosu na sraz sa Celticom. Odmor je dobio i Luka Modrić, koji je tako nakon tri uzastopne utakmice utakmicu odgledao s klupe, pa tako nismo vidjeli dvoboj s Mladenom Petrićem koji je odigrao svih 90 minuta u dresu Borussije.

Petrić je bio i jedan od najraspoloženijih igrača u nezainteresiranoj njemačkoj momčadi i uz Valdeza praktički jedini koji je uspijevao stvoriti kakve-takve neprilike obrambenom redu Tottenhama, posebno u prvom dijelu kada je uputio nekoliko udaraca prema vratima Gomesa. Borussia je u inače ne pretjerano dinamičnoj utakmici posve nadigrana od strane Tottenhama, koji je još jednom pokazao zavidnu mogućnost držanja lopte u svom posjedu i stvaranja prilika.

Nakon lijepe prilike Petrića u četvrtoj minuti i udarca koji je otišao koji centimetar pored vratnice, Tottenham je preuzeo igru u svoje ruke i već u desetoj minuti došao do vodstva. Sjajnu formu potvrdio je Darren Bent i u mrežu pospremio devetu loptu u posljednje četiri utakmice. U drugom dijelu prvo je Giovani Dos Santos povisio na 2:0, a u završnim sekundama susreta Jamie O'Hara postavio konačnih 3:0.

Tottenham: Gomes, Zokora, Dawson, Huddlestone, Gilberto; Bentley (od 62. Gunter), Jenas (od 71. Smith), O'Hara, Bale (od 45. Lennon), Dos Santos, Bent (od 45. Berbatov).

Borussia Dortmund: Ziegler, Owomoyela, Subotić, Hummels (od 71. Santana), Schmelzer, Federico (od 82. Hille), Hajnal (od 59. Sahin), Kruška, Kringe (od 71. Sadrijaj), Valdez (od 59. Klimowicz), Petrić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!