Ostali sportovi

Varaždinci kreću u pomlađivanje

Ivana Strahija • ponedjeljak, 04.08.2008.
Varaždinci kreću u pomlađivanje

Prošlu su sezonu Varaždinci završili na trećem mjestu nakon razigravanja za prvaka, no dojam su uvelike popravili osvajanjem jedinog trofeja kojeg još nisu imali u svojoj vitrini, kad su s 3:2 u finalu Kupa bili bolji od Zagreba. U novu sezonu Varaždinci ipak kreću temeljito pomlađeni.

Još jedna sezona u 1. odbojkaškoj ligi sve je bliže, pa je vrijeme da se započne s pripremama. Iz varaždinskog prvoligaša "puna vreća" novosti, od kojih je možda i najveća ta da će prva momčad u prvom kolu 1. A lige imati daleko manje godina no do sada. Naime, nakon što je momčad napustio Almir Muharemović, Eduard Patafta odlučio prestati s igranjem, a Teodor Hirš završio na operaciji koljena, postalo je jasno da treba dovesti mnogo igrača: "Već smo na polusezoni imali tanku klupu, a kad su još neki igrači odlučili otići morali smo se suočiti s izborom: ili dovesti 5-6 vrhunskih igrača i "masno" ih platiti ili pak temeljito pomladiti ekipu i krenuti u novi ciklus", kazao je predsjednik OK Varaždina Ivica Đolonga.

Tako će u redove Varaždina stići Tomičić, braća Čičković te Đorđević, a već su ranije priključena još četiri juniora. Svi će mladi igrači usporedo s prvom ligom igrati i u 2. ligi, skupljajući iskustvo i kaleći se kao igrači. "Neki će pomlađivanje protumačiti kao korak nazad, no ja mislim da ćemo stvoriti igrače i od iduće godine opet osvajati trofeje", kazao je Đolonga.

Utakmice OK Varaždina

13. rujna – Memorijalni turnir u Mariboru
20. rujna – Tradicionalni turnir Hrvoje Nemeti
27. rujna – Superkup
4. listopada – Challenge kup
10. listopada – 1. kolo HOL

Do promjena je došlo i što se trenera tiče, u novoj će sezoni prvu ekipu voditi pravi trenerski tim, na čelu s Juricom Jurenom, kojem će pomoćnik biti Kole Mihajlov, potom će tu biti i statističar Kristijan Kašina, dok će za fizičku pripremu odbojkaša biti zadužen Dominik Pavlek. Plan priprema sastavio je stari varaždinski znanac, izbornik ženske odbojkaške reprezentacije, Miro Aksentijević.

"Na meni je velika odgovornost, no kako samo radio s mnogim odličnim trenerima mislim da sam od svakog pokupio ponešto dobro. Imam iskustva u radu s mladima, a najbolja je stvar što će zbog pomlađivanja ekipe sada svi dobivati jednaku priliku za izlazak na parket", rekao je Juren.

Sportski direktor Darko Detelj najavio je tijek priprema: "11. kolovoza započinjemo službeno s pripremama, a sve ćemo odraditi u Graberju, našoj matičnoj dvorani. Imamo planirano mnoštvo prijateljskih i trening utakmica, a od 13. rujna ćemo igrati i na Memorijalnom turniru u Mariboru."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!