Nogomet

"Ne smijemo plakati"

Zoran Zdelar • utorak, 05.08.2008.
"Ne smijemo plakati"
Foto: Sandro Donda

Ivančić najavljuje bolje dane na Kantridi, ali navijači postaju sve nestrpljiviji i traže da momčad već u idućem kolu stigne do tri boda...

Drugi poraz Rijeke ove sezone upalio je na Kantridi alarm za uzbunu, zasad samo onaj "tihi". Rijeka je protiv Zagreba odigrala prilično lošu utakmicu, a što je još gore - ne vidi se svjetlo na kraju tunela. Nijedan igrač, osim donekle Davora Landeke, nije naznačio da bi u 3. kolu Rijeka mogla napuštati travnjak nakon posljednjeg sučeva zvižduka uzdignute glave. Nagnalo je to trenera Mladena Ivančića da u prijateljskoj utakmici ove srijede pokuša pripremiti i provjeriti neke nove igrače, koji svoju priliku tek čekaju.

Navijače posebno smeta što Rijeka još uvijek čeka na svoj prvi pogodak u službenim utakmicama. U dosadašnjih 360 pa i nešto malo više minuta (1. HNL + Intertoto kup) mreža Rijekinog protivnika se nije tresla. Alen Škoro napromašivao se i protiv Zagreba protekle nedjelje te ne čudi najava Ivančića da mu je sad jedan od glavnih zadataka što prije pripremiti Ahmada Sharbinija za 90 minuta igre. "Moram što prije pripremiti Ahmada. Škoro nije zabio, a i mnogo se natrčao", kazao je Ivančić.

Čagalj sve poremetio

Gledatelje je na Kantridi u nedjelju posebno razljutio Igor Čagalj, kojem polako prelazi u naviku travnjak napuštati znatno prije svih zbog isključenja. Njegov crveni karton poremetio je i planiranu strategiju Ivančića. "Imao sam u planu zaigrati s dva napadača, ali onda je sve poremetilo isključenje Čagalja. Utakmica je tek tada krenula u krivom smjeru", rekao je Ivančić.

Dok bi velik dio navijača Rijeke iduće nedjelje poslao gotovo potpuno drugu momčad na travnjak, Ivančić će još neko vrijeme ostati vjeran, barem većim dijelom, dosadašnjem kadru koji je nastupao. "Igrači pristigli ovog ljeta se još uvijek spremaju, a njihov red za igru će tek doći. U proteklim utakmicama sam očekivao od iskusnijih igrača poput Anasa Sharbinija, Štroka i Šafarića da povuku. Ozljeda nemamo previše, ali imamo neugodnih. Halilović se još uvijek nije oporavio od udarca u Maksimiru, dok ćemo tek saznati u kakvom je stanju koljeno Miladina."

Loša atmosfera uvukla se među navijače, a Ivančić se boji da bi upravo takva atmosfera mogla zavladati i među igračima, a u takvoj će situaciji biti još teže za raditi. "Čeka nas još jedan težak tjedan za rad, ali ne smijemo plakati jer stvaramo ekipu u hodu. Moramo dohvatiti što više bodova prije reprezentativne pauze. Tijekom tih 15 dana ćemo odraditi mini pripreme nakon kojih bi trebali svi biti bolji", najavio je Ivančić.

Mnogi predlažu Ivančiću da već u idućoj prvenstvenoj utakmici momčad osvježi s nekoliko mladih igrača, no on nije pobornik te ideje. "Ne želim te mlade igrače olako potrošiti. Treba uzeti u obzir da su oni još jučer nastupali u 3. ligi. Cilj je da stariji iznesu jedan dio sezone, a mladi igrači da stasaju uz njih", objasnio je Rijekin strateg.

Neiskusni Ivančić našao se u poziciji u kojoj se ne bi ugodno osjećali ni treneri koji iza sebe imaju 1.000 i više odrađenih utakmica. Navijači očekuju da Rijeka proigra već u idućem kolu. Nikakvi radikalni potezi, poput veće izmjene prve postave, nisu najavljeni i za očekivati je da će biti potrebno još neko vrijeme da mladi trener posloži igru na zadovoljstvo Rijekinih navijača. Nije ugodno vidjeti Rijeku na dnu ljestvice, a to su neki potvrdili i razbijanjem stakla na klupskim prostorijama.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3333:51-1837
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!