Ostali sportovi

Baldini ustrajan u dokazivanju nevinosti

Maja Giljanović • utorak, 05.08.2008.
Baldini ustrajan u dokazivanju nevinosti

Trenutno vodeći floretist svijeta Andrea Baldini usprkos pozitivnim i A otprije četiri dana i jučer objavljenom B nalazu ustrajava u svojoj nedužnosti, zahtijeva DNA analizu i štoviše očekuje ispriku Talijanskog mačevalačkog saveza i Olimpijskog im odbora...

22-godišnji Baldini je 1. kolovoza skinut s popisa putnika u Peking nakon što mu je u krvi testiranoj na Europskom prvenstvu u Kijevu pronađen furosemid - dijuretik koji se često primjenjuje u liječenju kardiovaskularnih bolesti i problema s visokim tlakom, a na zabranjenom popisu Anti-doping agencije jer uspješno maskira uzimanje ostalih zabranjenih preparata.

Dvaput uzastopce srebrni sa svjetskih prvenstava u Torinu i Sankt Petersburgu, Baldini ne odustaje i navodi: "Odlučno odbacujem navode o dopingu. Oduvijek sam čist i dokazat ću svoju nedužnost prije ili poslije".

Zahtijeva, naime, DNA analizu uzoraka i nastavlja: "Doping u mačevanju ne postoji iz prostog razloga što mu nema svrhe u ovom sportu i sasvim mi je nejasno što se ovdje događa, ali planiram situaciju istjerati na čistac". Saslušanje pred Talijanskim olimpijskim odborom mu je zakazano ovog četvrtka.

Baldinijev slučaj treći je u samo petnaestak dana koji je pogodio Talijane nakon biciklista Riccarda Ricca prognanog s Tour de Francea prošli mjesec te Marte Bastianelli. Ricco je priznao EPO, a svjetska prvakinja tvrdi da je zabranjeni stimulans koristila u svojo dijetetskoj prehrani uz liječničko odobrenje.

Baldinija će, pak, u Pekingu zamijeniti imenjak mu Cassara, prije četiri godine brončani, a u momčadi je i srebrni s OI u Ateni, Salvatore Sanzo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!