Nogomet

"Pobjeda za koeficijent"

Vedran Attias • utorak, 05.08.2008.
"Pobjeda za koeficijent"
Foto: Davor Sajko

Dinamo je iz Domžala donio veliku prednost od tri pogotka, no trener Ivanković ništa ne želi prepustiti slučaju te maksimalno ozbiljno pristupa uzvratnoj utakmici...

Modri su dan prije utakmice detaljno analizirali slovensku momčad i pripremaju se na još jednu čvrstu utakmicu: "Svjesni smo da oni dolaze vrlo ambiciozni jer misle kako je utakmica u Domžalama nepravedno završila i to je njihovo pravo, no mi želimo pobjedom održati atmosferu i poboljšati koeficijent. Idemo u karantenu i mi toj utakmici pristupamo maksimalno ambiciozno. Pobjednički mentalitet se najbolje održava pobjedama."

Butina out za Šahtar

Modri imaju problema s ozljedama. Naime, Tomislav Butina ima problem s aduktorom i preponom te će biti van pogona dva -tri tjedna što znači kako će sigurno propustiti Domžale, Croatiju Sesvete i Šahtar. Teško je sada prognozirati hoće li prvi vratar Modrih biti spreman za Cibaliju i, još važnije, za uzvrat sa Šahtarom.

U subotu u Veliku

Dinamo je zatražio i, očekivano, dobio premještanje utakmice s Croatia Sesvetama u Velikoj s nedjelje na subotu kako bi se Modri mogli što bolje pripremiti za teško gostovanje u Donjetsku. Ovim pomicanjem dan prije će se igračima omogućiti dan odmora više i što kvalitetnija priprema za ovu izuzetno važnu utakmicu ne samo za Dinamo, već i hrvatski klupski nogomet.

Hoće li Modri reagirati ako se ozljeda Butine pokaže ozbiljnijom, naime, prijelazni rok traje do 31. kolovoza: "Mi smo bili svjesni da su moguće ozljede, a ako će se ozljeda Butine pokazati ozbiljnom - razmislit ćemo o nekom novom rješenju. Zasada ipak ne razmišljamo o tome." Tako će na vrata stati mladi Ivan Kelava koji je već prošle sezone pokazao kako se radi o talentiranom vrataru: "On je u trenažnom procesu i naravno da će biti potrebna mala psihološka priprema, no mi imamo puno povjerenje u njegove kvalitete, a na njemu je da pokaže kako je dobar vratar."

Kako nevolja nikad ne dolazi sama, ozljeda Marija Mandžukića je ipak nešto ozbiljnije prirode nego što se predviđalo te tako niti on nije u konkurenciji za susret s Domžalama: "On još osjeća bolove i koljenu i zglobu pa smo odlučili kako nećemo riskirati." Kako ne bi baš sve bilo "crno" u konkurenciji se vraćaju Balaban, Etto i Badelj.

Ništa novo oko Pokrivača

U nekim se medijima pojavila informacija kako je Nikola Pokrivač sve dalje od Dinama: "Zasada još ništa nije dogovoreno." Treba li uopće Pokrivač Modrima i kakav bi bio njegov motiv nakon "neuspjeha" u francuskoj ligi: "On je kvalitetan igrač koji poznaje situaciju te bi se zato brzo prilagodio. U Monacu prolazi kroz kriznu situaciju, a u Dinamu je u situaciji da se bori za Europu i ne vidim zašto bi povratak u Dinamo bio korak nazad. Mislim da je svakom igraču, a pogotovo mladom, motiv igrati, a ne sjediti na klupi. Naša liga je takva kakva je i mi bolju nemamo. U krajnjem slučaju, svi su se ti igrači kroz Dinamo probili do reprezentacije i prodali tako da je više nego jasno kako se ovdje itekako može napredovati."

Cijena karata za utakmicu trećeg pretkola s Domžalama su iste kao za susret s Interom: 30 kuna sjever, 50 kuna istok i 80 kuna zapad. Što se tiče gostujućih navijača - najavljen je jedan autobus. Koliko dobro popunjen, nije poznato.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!