Ostali sportovi

Zrinjevcu "Oluja 95."

Ivana Jurica • srijeda, 06.08.2008.
Zrinjevcu "Oluja 95."
Foto: Ivana Jurica

Boćarski klub Sonković osmu godinu za redom organizirao je tradicionalni turnir ''Oluja 95.'' u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dana hrvatskih branitelja. Na jakom turniru u parovima sudjelovalo je 12 momčadi. Između ostalih i reprezentacija BIH, prvoligaši Zrinjevac (koji je turnir i osvojio) i Trio Buzet, boćari iz Jarmine pored Vinkovaca, Novigrada zadarskog, te naravno, cijele Šibensko – kninske županije...

Sastavi

1. BK ''ZRINJEVAC'' ZAGREB – Jure Maglić, Marko Bljaić
2. BK ''VELEBIT'' BENKOVAC – Dragan Vrsaljko, Josip Vrsaljko, Zvonko Vrsaljko
3. BK ''CROATIA'' ŠIBENIK – Marko Skejo, Šime Prtenjača, Joso Silov, Slavko Aleksić
4. REPREZENTACIJA BIH – Markica Dodig, Goran Jurić

Nakon natjecanja po skupinama plasman u četvrtfinale izborile su po dvije prvoplasirane momčadi. U prvom četvrtfinalnom susretu benkovački Velebit je sa 7:4 pobijedio Kijevo. Reprezentacija BIH nije imala problema sa Sonkovićem II (10:4), kao ni Zrinjevac protiv Piramatovaca (13:1), Najneizvjesnije je bilo u susretu prvoligaša Trija Buzet i ambicioznog drugoligaša Croatije, a pobjeda je na kraju ipak pripala Šibenčanima rezultatom 7:6.

U prvom polufinalnom dvoboju trećeligaš Velebit iznenadio je pobjedom nad reprezentacijom BIH (rezultat 9:7). Zrinjevac nije dopustio iznenađenje u susretu sa Croatijom, rezultat je bio 10:7. Croatiji je, ipak, pripalo treće mjesto jer je bila bolja od reprezentacije BIH rezultatom 11:10. U velikom finalu, pak, Zrinjevac je s 11:5 pobijedio Velebit.

Četiri prvoplasirane momčadi kao nagradu dobile su pehare, medalje i plakete za sudjelovanje. Posebnu nagradu za najboljeg igrača dobio je boćar Zrinjevca Jure Maglić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!