Nogomet

Srbija i Argentina se spašavali

Zoran Zdelar • četvrtak, 07.08.2008.
Srbija i Argentina se spašavali
Foto: EPA

Australija je imala vodstvo u završnici utakmice u dvoboju sa Srbijom, ali naš istočni susjed uspio je malo prije kraja izjednačiti nakon izvođenja kornera. Argentina nije nimalo lako stigla do pobjede te je odluka o ishodu također donijeta u samoj završnici...

Australija - Srbija 1:1

Srbija je svojom igrom u dvoboju s Australcima potvrdila da je jedan od favorita iz sjene za medalju iz nogometa na Olimpijskim igrama. Na žalost naših istočnih susjeda, to nisu potvrdili i rezultatom te su u završnici susreta morali spašavati bod, što su na kraju i uspjeli pogotkom nakon izvedenog kornera.

Srbija je dobrim dijelom dominirala, a u prvom poluvremenu su imali nekoliko izglednih prilika za vodstvo. Onu najbolju je propustio realizirati Zoran Tošić, koji je svladao australskog vratara, ali mu se ispriječio okvir gola, kojeg je lopta u 38. minuti zatresla.

Australci su zabljesnuli s vremena na vrijeme, pa je tako tijekom prvih 45 minuta mrežu mogao zatresti bivši potencijalni hrvatski reprezentativac Matthew Špiranović, ali nakon lijepog prodora mu nije očito ostalo dovoljno snage za kvalitetan udarac. U nastavku utakmice dominacija Srbije čak dolazi i još malo više do izričaja, no što im to vrijedi kad su Australci stigli do vodstva, a ne oni.

Igrala se 69. minuta kada je lopta upućena s boka po zemlji u šesnaesterac, a ni kompletna obrana, ni vratar nisu je uspjeli zaustaviti te ona dolazi do Zadkovića na drugoj vratnici koji nema pretežak zadatak zabiti za 1:0.

Nakon što je Australiju propustila još jednu izglednu za pogodak, Srbija je stigla do izjednačenja nakon prekida. Izveden je udarac iz kuta, Živković je nabacio loptu na prvu vratnicu, a tamo sjajno glavom reagira Rajković, koji trese mrežu s nekih pet do šest metara udaljenosti za izjednačenje. Gledatelji su u Šangaju u svakom slučaju vidjeli jednu vrlo sadržajnu utakmicu, kojom je dominirala Srbija, no to nisu uspjeli u potpunosti konkretizirati.


Obala Bjelokosti - Argentina 1:2

Argentina je pobjedom potvrdila ulogu jednog od glavnih favorita za olimpijsko zlato u nogometu, ali do tri boda nisu stigli nimalo lako i morali su davati 100% od sebe do posljednjeg sučevog zvižduka. Argentina, predvođena mladom zvijezdom Lionelom Messijem, imala je velik broj prilika u dvoboju s Obalom Bjelokosti. Upravo je Barcelonina nova desetka u više navrata već u otvaranju utakmice mogla dovesti Argentinu u vodstvo, ali mreža je mirovala. Argentina je stigla do pogotka tek u 43. minuti kada je upravo Messi pronašao put do mreže.

Da i u reprezentaciji Obale Bjelokosti ima nekoliko vrsnih nogometnih stručnjaka pokazali su nedugo nakon početka drugog poluvremena. Igrala se 53. minuta kada je Cisse zapaprio Južnoamerikancima pogotkom za 1:1. Nakon toga igra postaje u potpunosti otvorena i obje reprezentacije pokušavaju dohvatiti cijeli bodovni plijen, a u tom natjecanju spretnija je bila bila Argentina.

Ovog puta ključni je čovjek bio nešto malo manje poznati nogometaš - Acosta. Bila je 86. minuta na semaforu kad je zabio za 1:2. Argentina je na kraju ipak zasluženo stigla do tri boda, ali se potvrdilo da u Kini nijedan favorit do svojih bodova neće nimalo lako.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!