Ostali sportovi

Fredericks vodi nakon prvog dana

Antonija Pavlić • subota, 09.08.2008.
Fredericks vodi nakon prvog dana

Prva dva mjesta prvog dana natjecanja u konjičkim sportovima zauzeo je brčni par Lucinda (1.) i Clayton (2.) Fredericks, dočim je za SAD treće mjesto osvojila Gina Miles.

U ekipnom poretku s dva uvjerljiva prva mjesta Australija vodi sa 18 bodova prednosti pred SAD-om. Trećeplasirana je ekipa Švedske.

Australka Lucinda Fredericks bila je prva zvijezda prvog dana dresurnog jahanja u Hong Kongu (30.40 kaznenih bodova) te je tako zasjela na čelo poretka ispred supruga Claytona (37) koji jaše na Ben Alongu. Iza Lucinde i Claytona Fredericksa smjestila se Amerikanka Gina Miles sa 39.30 kaznenih bodova.

Legenda OI, Novozelanđanin Mark Todd sjajno je otvorio natjecanje no kasnije je posustao te je u konačnici zauzeo osmu poziciju sa 49. 40 kaznenih bodova. Sjajnom jahaču ovo su već šeste Igre u karijeri.

Iznenađenje dana je Poljak Pawel Spisak koji je na svojim prvim OI upisao 48. 70 kaznenih te se smjestio ispred puno poznatijih i etabliranijih jahača, uključujući i Daisyja Dicka iz VB sa 51.7.

Prvi favorit i svjetski broj 1, William Fox-Pitt doživio je krah budući da se njegov konj Parkomre Ed spotaknuo i pao tik pred ciljem.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!