Ostali sportovi

Kolika je šansa za rukometno zlato?

Ivana Strahija • subota, 09.08.2008.
Kolika je šansa za rukometno zlato?

Sportski novinari rado se smatraju sportskim znalcima, a često podacima iz sportske povijesti znaju iznenaditi čitatelje. No, oni koji izračunavaju kladioničarske koeficijente u stvari imaju možda i najveće sportsko znanje, pa bilo ono i samo statističko, jer kod njih svaka ocjena donosi kladionicama veću ili manju zaradu…

I dok će većina hrvatskih, pa i svjetskih, novinara kazati kako je Hrvatska najozbiljniji kandidat za rukometnu medalju zlatnog sjaja na ovim Olimpijskim igrama, kladioničari se ipak ne slažu s time, i na prvo mjesto stavljaju Francuze sa šansama 2,75 naprema 1 za zlato.

Francuzima je najviše šanse donio Nikola Karabatić, koji je upravo proglašen za najboljeg rukometaša svijeta, te fantastični vratar Thierry Ohmeyer, uz još uvijek neprikosnovenog "ministra obrane" Didiera Dinarta.

Sljedeći u redu za zlato su Danci, s 3,5 prema 1. Aktualni europski prvaci i brončani sa Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2007. izgledaju nezaustavljivi. A Hrvati su po kladioničarima tek na trećem mjestu, sa šansom od tek 6 naprema 1 da će oko vrata ovijesiti zlatne olimpijske medalje. Ta se ocjena temelji na velikom broju ozljeda naših nositelja igre, a u obzir je uzet i prosjek godina naših rukometaša.

No, da brojke ne moraju uvijek biti u pravu dokazao je i jedan naš suradnik, koji je skoro pa iz šale stavio pet kuna na hrvatsku medalju u prva tri dana OI, i sada je bogatiji za velikih 450 kuna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!