Ostali sportovi

Mađari se izvukli, Srbi očekivano

Ivor Krapac, Hrvoje Vuković • nedjelja, 10.08.2008.
Mađari se izvukli, Srbi očekivano

Najzanimljivija utakmica prvog kola skupine A olimpijskog turnira vaterpolista okončana je bez pobjednika. Iako su u trećoj četvrtini imali i tri pogotka prednosti, Mađari su se u završnici spašavali poraza i uspjeli uzeti bod protiv Crnogoraca. Španjolci su ubilježili već upisane bodove protiv Kanađana, Srbi se nisu dali iznenaditi protiv Nijemaca, dok su Australci razbili Grke...

Španjolska - Kanada 16:6 (5:2, 4:2, 3:1, 4:1)

Španjolci su s okruglih deset golova razlike ubilježili prvu pobjedu u Pekingu. Kanađani su se našli u zaostatku od 3:0 već nakon prvih šest minuta utakmice, a u nastavku pobjeda favorizirane reprezentacije više nije dolazila u pitanje, sve do maksimalnih završnih 16:6. Prave izazove Španjolci će dočekati tek protiv jačih suparnika u skupini A, prvenstveno protiv Mađara i Crnogoraca.

U pobjedničkoj momčadi istaknuli su se trostruki strijelci Guillermo Molina i Javier Garcia, dok je vratar Inaki Aguilar ubilježio 12 obrana. Aaron Feltham je s dva pogotka vodio Kanađane.


Mađarska - Crna Gora 10:10 (3:3, 3:1, 2:4, 2:2)

Susret glavnih favorita skupine A nije približio nijednu reprezentaciju prvom mjestu u grupi, koje donosi izravan plasman u polufinale. Mađari su u ranoj fazi treće četvrtine, učinilo se, napravili važan korak prema pobjedi, vodili su sa 7:4, no Crnogorci su se ubrzo vratili i uoči posljednjih osam minuta poravnali na 8:8.

Nedavni europski prvaci iz Malage nisu se zaustavili samo na dostizanju tri pogotka zaostatka, na ulasku u posljednju minutu su pogotkom Vladimira Gojkovića poveli s 10:9, no za bod mađarske reprezentacije se pola minute do kraja pobrinuo Denes Varga.

Najefikasniji crnogorski igrač je s četiri gola bio Mlađan Janović, a u mađarskim redovima su bolji od ostalih bili Denes Varga, Tamas Kasas i Tibor Benedek, trojac s po dva pogotka.


Srbija - Njemačka 11:7 (1:3, 5:2, 2:2, 3:0)

Reprezentativci Srbije su teže od očekivanog "probili led" u skupini B. Nakon lošeg ulaska u utakmicu i zaostatka od 3:1 nakon prve četvrtine, Srbi su došli na svoje u nastavku susreta, okrenuvši rezultat već do isteka druge dionice. Do kraja više nisu ispuštali vodstvo.

Nijemci su u završnici treće četvrtine priprijetili smanjenjem na 8:7, no čistih 3:0 u posljednjih osam minuta (Filipović, Gočić, Šapić) riješilo je sve dvojbe.

Srbi su do pobjede stigli na krilima raspucanog četverostrukog strijelca Duška Pijetlovića, dok su Nijemce s po dva pogotka vodili Marc Politze i Christoph Soren Mackeben.


Australija - Grčka 12:8 (5:5, 4:3, 2:0, 1:0)

U posljednjem susretu 1. kola skupine A Australija je svladala Grčku i takoo već na startu udaljila Europljane od četvrtfinala. Australci su u golijadi do poluvremena stekli minimalnu prednost (9:8), no u nastavku su sa samo tri pogotka bez problema osigurali pobjedu budući da Grci u tih posljednjih 16 minuta nisu postigli niti jedan pogodak.

Kod pobjednika, najbolji su bili Figlioli sa četiri te McGregor sa tri pogotka, dok je kod Grka tri puta bio precizan Ntoskas.


SAD - Kina 8:4 (3:1, 1:2, 2:1, 2:0)

U posljednjoj utakmici prvog dana, Amerikanci u skupini B nisu imali lagan posao protiv domaćina turnira - Kineza. Iako su slovili za apsolutne favorite, na poluvremenu su imali tek minimalnu prednost od 4:3, da bi se u nastavku uozbiljili, zaigrali nešto bolje i na kraju slavili sa 8:4. Prvo ime susreta bio je novopečeni Jugaš Tony Azevedo koji je zabio čak pet pogodaka i tako praktički sam potopio Kineze koji se teško mogu nadati pobjedi na ovom turniru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!