Ostali sportovi

Čilić nastavlja sutra

Ivor Krapac • nedjelja, 10.08.2008.
Čilić nastavlja sutra
Foto: EPA

Marin Čilić, jedini hrvatski predstavnik na teniskom turniru OI u Pekingu, dovršit će svoj susret prvog kola protiv Argentinca Juana Monaca tek u ponedjeljak. Kiša je prvo odgodila početak meča, potom i poslala igrače u svlačionice rano u trećem setu, a nastavak je odgođen za sutra...

Kiša je bila glavna vijest prvog teniskog dana na OI. Početak programa kasnio je oko tri i pol sata, a nije bilo puno bolje ni nakon izlaska na teren. Među onima koje je prekinuo novi nalet kiše koji je odgodio ostatak programa za ponedjeljak bili su i Marin Čilić i Argentinac Juan Monaco, uz odlazak u svlačionice početkom trećeg seta, kod 4:6, 7:6(5) i 1:0 u Monacovu korist, bez breaka u odlučujućoj dionici.

Prije kiše, Marin je riješio prvi set uz break u desetom gemu, pri vodstvu od 5:4, dok u drugom setu nije bilo gubitka servisa na bilo kojoj strani. Monaco je prošao sa 7:5 u tie-breaku, a nedugo potom stiglo je pravo nevrijeme, s kišom i grmljavinom. Tmuran i težak dan, nije bilo puno tenisa...

U muškom singlu dovršeno je samo pet mečeva, u parovima baš nijedan, a u drugo kolo singla probili su se Nikolaj Davidenko, James Blake, Fernando Gonzalez, Tomaš Berdych i Guillermo Canas - svi u skladu s predviđanjima. Možda se jedino očekivalo više "vatre" u susretu Davidenka i Ernestsa Gulbisa, no mladi Latvijac nije pružio veći otpor, četvrtopostavljeni Rus slavio je sa 6:4 i 6:2.

Tenisači, prvo kolo: Berdych (Češka, 17) - Yu (Kina) 6:1, 6:2, Canas (Argentina) - Niemeyer (Kanada) 3:6, 4:2, predaja Niemeyera, Blake (SAD, 8) - Guccione (Australija) 6:3, 7:6(3), Davidenko (Rusija, 4) - Gulbis (Latvija) 6:4, 6:2, Gonzalez (Čile, 12) - Sun (Kina, WC) 6:4, 6:4.

Prekinuto zbog kiše: Seppi (Italija) - Robredo (Španjolska) 5:2, Simon (Francuska, 10) - Söderling (Švedska) 3:2, Kiefer (Njemačka, 15) - Mirnji (Bjelorusija, WC) 6:3, Monaco (Argentina) - Čilić (Hrvatska) 4:6, 7:6(5), 1:0.

Parovi, prvo kolo, prekinuto zbog kiše: Hanley/Kerr (Australija) - Aspelin/T. Johansson (Švedska) 2:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!