Ostali sportovi

Cooke "skuhala" zlato na cesti

Ante Jukić • nedjelja, 10.08.2008.
Cooke "skuhala" zlato na cesti

Pobjednica ženske biciklističke cestovne utrke je Nicole Cooke. Britanka je, nakon uzbudljive završnice u kojoj je sudjelovalo pet vozačica, slavila ispred Emme Johansson i Tatiane Guderzo...

Nakon što su dan ranije svoj posao na "cesti" odradili muškarci, danas je na rasporedu OI bila ista disciplina u ženskoj konkurenciji. Na startu utrke pojavilo se 66 biciklistica, a vozilo se po istom principu kao jučer, s tim što su nakon uvodnih 80-ak kilometara vožena "samo" dva 24 km dugačka kruga, za razliku od sedam koliko ih je na programu bilo u muškoj konkurenciji.

Većim dijelom utrke biciklistice su vodile "bitku" s jakom kišom, tako da u prvih 100 km nije bilo većih uzbuđenja na stazi, budući da nijedna od natjecateljica nije željela preuzeti rizik koji bi je po tako teškim vremenskim uvjetima mogao skupo koštati. Prvi ozbiljniji bijeg bio je onaj Ruskinje Natalije Bojarskaje, bilo je to otprilike 40 km prije kraja, no već nakon 10-ak kilometara sustigle su je Emma Pooley i Tatiana Guderzo, a ubrzo nakon toga i ostatak pelotona.

Rasplet utrke počeo je 13 km prije cilja, kada već spomenuta Guderzo odmiče naprijed i "poziva" za sobom još četiri biciklistice, Nicole Cooke, Emmu Johansson, Lindu Serup i Christiane Soeder. Već je tada postalo jasno da će upravo one odlučiti o mjestima na postolju, a najviše snage u završnici imala je Cooke, dok su preostala mjesta na postolju zauzele Johansson i Guderzo. Sve tri osvajačice medalje kroz cilj su prošle u istom vremenu: tri sata, 32 minute i 24 sekunde.

Poredak, cestovni biciklizam - cestovna utrka (Ž):
1. Nicole Cooke (Velika Britanija)
2. Emma Johansson (Švedska)
3. Tatiana Guderzo (Italija)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!