Ostali sportovi

Najava dana - ponedjeljak

Tomislav Pacak • nedjelja, 10.08.2008.
Najava dana - ponedjeljak

Nakon dana prepunog uzbuđenja i radosti zbog odličnih nastupa hrvatskih reprezentacija, ponedjeljak nam donosi mirniji raspored, premda to ne mora ništa značiti. Sjetimo se samo prvog dana i bronce Snježane Pejčić...

Naše reprezentacije igrat će do kraja natjecanja u istom ritmu, dakle svaki drugi dan, što će reći da nam ponedjeljak donosi odmor od uvijek emocionalnih nastupa rukometaša, vaterpolista i po novom - košarkaša.

Stoga će ponedjeljak za nas proći u znaku pojedinaca. Nakon popriličnog "potopa" u nedjelju, plivača nema na startnim listama polufinala, pa će naši jedini predstavnici biti Anja Trišić u kvalifikacijama na 200 metara slobodno te Nikša Roki u kvalifikacijama na 200 metara leptir.

Svoj meč prvog kola protiv Juana Monaca nastavit će, ne bude li opet kiše, Marin Čilić pri rezultatu 1-1 u setovima. Braća Skelin u repasažu imaju priliku popraviti loš dojam iz prvog nastupa, nadamo se da se naš trofejni dvojac konačno aklimatizirao na Peking i da će izboriti polufinale.

Zaposleni će biti i jedriličari. Ivan Kljaković Gašpić pokušat će ostati u lovu na medalje, svoje natjecanje nastavit će Cupać i Kostov, a po prvi puta kreću Fantela i Marenić u klasi 470, te Luka Mratović u klasi RS:x.

S vodom će bitku voditi i kanuist Emir Mujčinović kojeg čekaju trke u slalomu, dok kvalifikacije 10m zračne puške čekaju Petra Goršu, kao i eventualno finale. Vidjet ćemo može li Petar nastaviti stopama kolegice Pejčić...

U ponedjeljak će se, inače, dijeliti 13 kompleta medalja u šest sportova. U središtu pozornosti opet će biti Water Cube gdje nas čekaju četiri finala. Za očekivati je i barem jedan svjetski rekord, Amerikanci su na 4x100 metara slobodno svjetski rekord srušili i bez Michaela Phelpsa, što tek očekivati s njim. Phelpsa čeka i polufinale na 200 m slobodno, a definitivno bi svjetski rekord mogao biti u opasnosti na 100 metara leđno gdje sjajno plivaju Coventry, Manaudou i Coughlin.

KOrejski streličari pokušat će ponoviti uspjeh ženske reprezentacije, Talijani se nadaju medaljama u ženskom mačevanju, a medalje se nastavljaju dijeliti i u judu. Nastavlja se i teniski turnir koji je malo u zaostatku nakon kišnog dana, pa je završeno samo devet od 46 mečeva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!