Ostali sportovi

Čilić dokrajčio Argentinca

Ivor Krapac • ponedjeljak, 11.08.2008.
Čilić dokrajčio Argentinca
Foto: FaH

Marin Čilić pobrinuo se za dobru u moru loših olimpijskih vijesti za hrvatske teniske adute. Čilić je dohvatio drugo kolo OI u Pekingu dovršivši u nedjelju prekinuti startni ogled s Argentincem Juanom Monacom...

Kiša je bila glavni neprijatelj igrača i gledatelja prvog dana olimpijskog teniskog turnira, no nedjeljni prekid početkom trećeg seta dvoboja s Juanom Monacom, pokazalo se, nije previše smetao Marinu Čiliću. Nedugo nakon što je Argentinac u tie-breaku uzeo drugi set i odgodio odluku za treći stigla je oluja, a današnji nastavak prošao je u rezultatskoj dominaciji 19-godišnjeg hrvatskog predstavnika.

Marin je na putu do konačnih 6:4, 6:7(5) i 6:3 čak triput oduzimao Monacov servis u odlučujućem setu. Prvi korak prema pobjedi napravio je breakom u trećem gemu i odlaskom do 3:1, Argentinac se tada ipak uspio vratiti i poravnati na 3:3, no u nastavku mu spasa više nije bilo. Break za 4:3 ponovno je Marina usmjerio prema pobjedi, a još jedan, u devetom gemu, dovršio je stvar.

Novi izazov na redu je u utorak, kad će Marin tražiti prolazak u osminu finala u ogledu s 12. nositeljem, Čileancem Fernandom Gonzalezom. Olimpijski brončani iz Atene 2004. bio je jedan od rijetkih igrača koji je stigao dovršiti svoj meč prvog kola u nedjelju, s očekivanih 6:4 i 6:4 protiv Kineza Peng Suna.

Čilić i Gonzalez dosad su se sreli samo početkom ove sezone u trećem kolu Australian Opena, a taj meč pamtimo po sjajnoj Marinovoj igri i velikoj pobjedi, s obzirom da je Čileanac u tom trenutku bio Top 10 igrač i godinu ranije finalist melbournskog Grand Slam turnira. Tada je završilo sa 6:2, 6:7(4), 6:3 i 6:1 u Čilićevu korist, nadajmo se sretnom ishodu i ovog puta...

Tenisači, prvo kolo: Čilić (Hrvatska) - Monaco (Argentina) 6:4, 6:7(5), 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!