Tenis

Australian Open: Poznati polufinalisti

Bernard Jurišić • srijeda, 24.01.2001.


Na prvom Grand Slam turniru sezone, Australian Openu, danas smo saznali osmero posljednjih, koji će razigravati za pobjednika. Do polufinala u muškoj konkurenciji stigli su Francuzi Arnaud Clement i Sebastien Grosjean, koji će međusobno odlučiti koji će od njih dvojice predstavljati Francusku u finalu. 15. postavljeni Clement bio je bolji od 5. nositelja Rusa Jevgenija Kafelnikova 6:4, 5:7, 7:6, 7:6, dok je Grosjean isprašio Španjolca Carlosa Moyu 6:1, 6:4, 6:2.

Drugo polufinale čine Amerikanac Andre Agassi, 6. nositelj, i 12 - postavljeni Australac Patrick Rafter. Agassi nije dopustio da njegov zemljak Todd Martin priredi i drugo iznenađenje, nakon izbacivanja Saprasa (7:5, 6:3, 6:4 za Agassija), dok je Rafter izbacio 14. nositelja Slovaka Dominika Hrbatyja rezultatom 6:2, 6:7, 7:5, 6:0.

Kod djevojaka, Švicarka Martina Hingis spriječila je potpuno američko polufinale. Prva nositeljica vratila se iz ponora protiv mlađe (mnogi će reći i - zgodnije) iz klana Williams, Serene, pobijedivši 6:2, 3:6, 8:6. Međutim, za mogućnost osvajanja Australian Opena, morat će se riješiti i starije sestre Venus, koja je uz mnogo muke ipak prošla Južnoafrikanku Amandu Coetzer 2:6, 6:1, 8:6.

Lindsay Davenport slomila je srca mnogim obožavateljima lika i djela (više lika, manje djela) izazovne Ruskinje Ane Kurnikove, pobijedivši je ekspresno 6:4, 6:2. U polufinalu je čeka sunarodnjakinja Jennifer Capriati, koja je izbacila 4. nositeljicu, također Amerikanku Monicu Seles rezultatom 5:7, 6:4, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!