Ostali sportovi

Australija i dalje vodi

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 11.08.2008.
Australija i dalje vodi
Foto: EPA

U Hong Kongu se ovih dana odvijaju velika uzbuđenja na konjičkim utrkama olimpijskih igara. Nakon što je Australka Lucinda Fredericks u preponskom jahanju suvereno odnijela zlato, na redu je ekipno natjecanje u kojem je do sada najviše sreće ponovno imala ekipa Australije...

Lucinda Fredericks u konačnici je sa 30.4 negativnih bodova obranila prvo mjesto, no poredak drugog i trećeg nešto se promijenio. Lucindin suprug Clayton pao je s drugog na šesto mjesto (37 negativnih bodova), a na njegovu je stolicu sjela Rumunjka Karin Donckers sa 31.70. Treće je mjesto osigurala Nijemica Ingrid Klimke na Abraxxasu sa 33.50.

Individualna će se natjecanja u disciplini preponskog jahanja nastaviti u noći po srednjoeuropskom vremenu, a natjecatelji će snage oprobati u cross-countryju u Hong Kongu.

Što se tiče ekipnog poretka prvo mjesto, ponajviše zahvaljujući bračnom paru Fredericks, drži Australija sa 102.80 bodova. Osim Lucinde i Claytona tu su i Jones Megan koja je zauzela 4. mjesto (35.40), Sonja Johnson (23.) i Shane Rose (46.) Drugoplasirana je Njemačka koju predvodi Peter Thomsen sa 53. 30, a zajedno s Frankom Ostholtom, Hinrich Romeike, Ingrid Klimke i Andreasom Dibowskim imaju 110.50 bodova što nam jamči uzbudljivo finale.

Treće je mjesto zauzeo SAD (Tyron, Miles, Holder, O'Connor, Dutton) sa 121.80, četvrto Velika Britanija (Dick, Fox-Pitt, Cook, Hunt, King) sa 121. 80, dočim je peta ekipa Italije (Panizzon, Brecciaroli, Magni, Bordone, Rotatori). Slijede Novi Zeland, Švedska, Francuska, Kanada, Irska te Brazil.

Sutra je na programu finale ekipnog natjecanja te finale preponskog jahanja koje će se održati nakon kvalifikacija istih.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!